God morgon och Grattis alla Viktutmanare till fina resultat under vecka 1. Det måste kännas helt underbart att lämna de där extrakilona bakom sig!

Hoppas ni känner er väl till mods inför vecka 2. Först vill jag också understryka att viktnedgång kan skilja sig från vecka till vecka och från person till person. Vi ska aldrig jämföra oss med varandra. Ni är medvetna om att en mängd faktorer påverkar viktnedgången, tex hormoncykeln, fysisk aktivitet, sömn, stress, mediciner, ålder, förbränning etc. Kroppen är kemifabrik.

Viktnedgång sker ofta stegvis och i etapper, men vila lugnt och tryggt i att du kommer få resultat och gå i mål med Slankas effektiva och goda måltidsersättningar. Fortsätt att hålla fokus mot målet och slarva inte med att få i dig 3 liter vatten/dag. Om du tränar så är det minst 3 liter vatten per dag som gäller.

När hungerkänslor eller ”sug” efter sötsaker och onyttig mat kommer, ta till 3-minuters regeln och bryt av med en aktivitet för att komma ur din bubbla. Sug sitter oftast i 3 minuter ( och det står vi väl ut! ) Ju fler gånger vi upprepar det här, desto lättare blir det.

1) Identifiera grubblande och sug med treminutersregeln, gratulera dig själv för att du lagt märke till grubblande eller sug.

2) Avbryt processen genom att använda en effektiv strategi

– Bryt av med en aktivitet. Ta en dusch, ring ett samtal, lös korsord, träna, lyssna på musik, läs en bok, biobesök, utflykt, fritidsintresse, handarbete, skönhet – en lustbetonad aktivitet som du tycker känns meningsfull.

– Fokusera/Återfokusera. Minns varför du vill gå ned i vikt. Ta fram din anteckningsbok.

Ha nu en underbar dag och kom ihåg, en varaktig viktminskning sitter i beteendet, i huvudet. Val vi gör varje dag.
Ni gör ett fantastiskt jobb! Skriv gärna hur många cm/kilon som du har tappat och skicka gärna in en bild/foto!

I morgon sätter vi igång med Slankas roliga träningsskola för att få ytterligare fart på förbränningen – vi hörs då! Nu Slankar vi loss!

Pepp och fokus från Jeanette 🤗🤗🤗

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Kommentar från coach Jeanette:
Vi på Slanka rekommenderar att man går på Slanka Maxi upp till 3 veckor förutsatt att man är fullt frisk. Se Slanka Maxi  som en kickstart på en ny livsstil. Efter Slanka Maxi väljer du något av något av Slankas andra viktprogram tex Slanka 5:2 eller Kombi och att du lägger om din livsstil. För att gå på Slanka Maxi är det viktigt att du är fullt frisk och att du har ett BMI som överstiger 25. 

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Lågkaloridiet, Måltidsersättning, mjölkprotein, övervikt, proteindiet, shakes, Slanka Deli Diet, Slanka Maxi, Slanka Sverige, soppor, träning, viktnedgång, gå ned i vikt, Grönsakssoppa, Hälsa, snabbt ned i vikt, frukost, semesterkilon, slanka kombi, slanka choklad, havremål, slanka glass, slanka thaisoppa, snabb viktnedgång, gå snabbt ner i vikt, Slanka Jordgubb, Slanka Mintchoklad, Slanka Kycklingsoppa, Ny Hälsa, Slanka Balans, Slanka 5:2, Slanka Cappuccino, Slanka Havremål, Slanka Måltidsersättningar, Slanka soppor Slanka Shakes, Träningsövningar, kostersättning, graviditet, ohälsa, gravid, Slanka Måltidsbitar, Vårklipp, Ketogen kost