Du kan påverka hur du mår genom att kontrollera din andning.

Andningen är direkt kopplad till vår livsenergi. När vi är oroliga har vi oftast en ytlig andning som hindrar vår livsenergi. Djupa andetag vidgar däremot lungorna och syresätter blodet vilket sänder en signal direkt till hjärtat vilket i sin tur börjar slå långsammare och du kommer ner i varv. Du får därmed ökad livsenergi.

Gör den här effektiva övningen för att öka din livsenergi:

Sätt dig eller lägg dig bekvämt på en lugn plats, ta några minuter för att lära undersöka din andning. Andas du ytligt, snabbt eller djupt, regelbundet, oregelbundet, ansträngt eller tenderar du att hålla andan?
Var nyfiken så får du en bra förståelse vart du befinner dig just nu.

Utifrån det här läget kan du uppmärksamma förändringar i din andning. Djupa, regelbundna andetag ger dig ökad livsenergi och glädje. Försök att göra den här övningen 10 minter varje morgon eller kväll. Om du sitter i en bilkö, i kön på mataffären, på väg till och från jobbet, när du borstar tänderna, när du känner dig orolig, hungrig, har mindre livslust etc.

En djup, regelbunden och medveten andning kommer ge dig ett lugn och välbefinnande. En känsla av centrering.

Skriv ned i din anteckningsbok hur den här övningen hjälper dig att återfokusera mot ditt mål under olika situationer i vardagen.

Kommentar från coach Jeanette:
Vi på Slanka rekommenderar att man går på Slanka Maxi upp till 3 veckor förutsatt att man är fullt frisk. Se Slanka Maxi  som en kickstart på en ny livsstil. Efter Slanka Maxi väljer du något av något av Slankas andra viktprogram tex Slanka 5:2 eller Kombi och att du lägger om din livsstil. För att gå på Slanka Maxi är det viktigt att du är fullt frisk och att du har ett BMI som överstiger 25. 

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Lågkaloridiet, Måltidsersättning, mjölkprotein, övervikt, proteindiet, shakes, Slanka Deli Diet, Slanka Maxi, Slanka Sverige, soppor, träning, viktnedgång, gå ned i vikt, Grönsakssoppa, Hälsa, snabbt ned i vikt, frukost, semesterkilon, slanka kombi, slanka choklad, havremål, slanka glass, slanka thaisoppa, snabb viktnedgång, gå snabbt ner i vikt, Slanka Jordgubb, Slanka Mintchoklad, Slanka Kycklingsoppa, Ny Hälsa, Slanka Balans, Slanka 5:2, Slanka Cappuccino, Slanka Havremål, Slanka Måltidsersättningar, Slanka soppor Slanka Shakes, Träningsövningar, kostersättning, graviditet, ohälsa, gravid, Slanka Måltidsbitar, Vårklipp, Ketogen kost