Våra tankar påverkar våra prestationer och vi väljer vår inställning, bli medveten om hur du tänker inför, under och efter en viktig prestation som t. ex. när du ska gå ner i vikt och lägga om din livsstil.
Inre samtal kan också vara motiverande och instruerande: Kom igen nu, det här klarar du lätt! Lätta steg, det där ser snyggt ut!

Andra tekniker är Affirmationer – korta betydelsefulla meningar som förstärker en positiv egenskap hos dig själv:
”Jag känner mig säker. Jag är stark.”
En affirmation kan spegla en metafor: ”Jag är smidig som en panter. Jag är snabb som en gepard”

Skriv upp några affirmationer och ha dom synliga för dig, t ex i handväskan, sätt upp på kylskåpet, i arbetsrummet. Tänk att alla idéer som fungerar är bra idéer. Det är viktigt att du tror på dina affirmationer.

En annan bra teknik kallas Perspektivtagande och innebär att man vänder en svaghet till en styrka. Att man ser möjligheterna istället för begränsningarna när det gäller ens tankar:

Tanke: Jag klarar det aldrig – jämför med – Vilken utmaning!
Tanke: Jag kommer förlora den här omgången – jämför med – Gör ditt bästa!
Tanke: Det är dömt att misslyckas – jämför med – Koncentrera dig på att lyckas!
Tanke: Nej nu regnar det! – jämför med – Det regnar och det är lika för alla!

Övning: Hur kan du träna på att förstärka dina tankemönster?

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

 

#viktminskning, lågkolhydratskost, Måltidsersättning, måltidsersättningar, Slanka Deli Diet, träning, vlcd, Slanka, Hälsa, lågkalorikost, gå ner i vikt, snabb viktminskning, snabb viktnedgång, Pulverdiet, lågkolhydratdiet, Nytt Liv, ohälsa, coachen tipsar, räkna ut i vikt, bmi tabell, hälsoresa, näringsdryck, gå ner i vikt på en vecka, soppdiet, gå ner i vikt snabbt och effektivt, bantningsmetoder, snabbbanta, viktminskningsprogram, diet vlcd, vlcd produkter, Slanka Viktutmaning, nyttliv, investera i dig själv, viktväktare, psykisk hälsa