Söndagen den 1/9 drogs igång med rivstart med Slanka Maxi, det var massor av vatten som skulle drickas (3 liter) och 3 Slanka. I flera veckors tid hade jag haft en mental bild att det skulle bli jobbigt och att energin skulle vara nere i golvet.

Men så blev inte riktigt fallet, första dagen gick fort, jag kände mig inte hungrig tack vare allt vatten och te som jag drack. Kaffet smakade inte som det brukar eftersom jag ersatte mjölken med kanel. Tipset från Slanka var att tillsätta en skvätt kallt vatten i kaffet, men det blev ändå inte riktigt samma sak. Så jag har börjat dricka te i stället. Svart kaffe blir för rivigt i magen.

Dag två blev en mer utmanande dag, hungern började komma smygande så jag tog extra kalorifria algnuglar/sjögräsnudlar som tilltugg när det blev för låg energinivå. Ett tips vi hade fått från våran coach.

Jag försöker att fokusera framåt, att inte stirra mig blind på vågen varje dag men det är frestande att se resultat.

Jag tänker på mitt mentala resultat, att jag varje dag har stått emot frestelserna som finns där ute. I veckan var jag inne på hemköp och skulle köpa mig en Loka vatten. Då tänkte jag verkligen på mitt tidigare jag som klivit in i butiken. Så mycket osunt köpande det har blivit genom åren och att butiken inte länge kändes densamma. Att handla på kvällen efter ett långt arbetspass hade tidigare varit min belöning; ”vad duktig du varit Madde som jobbat så hårt, tagit extra övertid och nu förtjänar du verkligen den där chokladen”…

Jag ska förebygga dessa osunda belöningsfällor med att skriva ner exakt det jag behöver i butiken och inte köpa något annat.

Nu går dagarna nästan av sig själva, jag är inte konstant hungrig och energin har kommit tillbaka. Det finns ljus i slutet av den mörka tunneln. Efter första veckan visar vågen -2,5 kg och jag har tappat -3 cm i midjan. Vilken härlig start!
Nu kör vi vecka 2 🙂

Slanka Maxi