Utmanande första dagar

Då är äntligen första veckan avklarad på Slanka Maxi, jag har redan gått ner 2,9 kg och tappat – 5 cm runt midjan. En del upplever första dagarna på VLCD som tuffa. Första dagen kände jag mig fortfarande mätt sedan dagen innan. Sedan kom dag två – och även hungern. Dag 3 och 4 var en utmaning. Jag var konstant hungrig, men enveten som jag är och med ett fantastiskt stöd av våran coach Jeanette, klarade jag mig förbi de första kritiska dagarna. Sedan kom den underbara ketosen! Tipset är att dricka mycket vatten, 3 liter per dag.

Energin kom tillbaka dag 5

Dag 5 då kom all styrka och energi tillbaka, toabesöken blev färre, frös inte, och det viktigaste av allt, hungern var som bortblåst. Detta med hunger är något som många inte riktigt förstår sig på. De har en uppfattning att man är konstant hungrig när man äter går på en VLCD diet. Men ketosen gör att hungern försvinner, helt otroligt men sant. Så även om de 4 första dagarna är så jobbiga, så håll ut.

Tänk såhär, det har tagit lång tid att lägga på sig alla extrakilona. Visst kan jag då fixa några tuffare dagar. Ge det några dagar och kämpa på ordentligt, sen kommer ketosen att lösa resten.
Jag är otroligt tacksam att jag fixade det, nu kommer det gå så mycket lättare! Jag sitter nu och äter Slankas Havremål som jag tillreder som en gröt till lunch. Jag känner mig riktigt mätt, den är toppen om man vill ”tugga” lite och få i sig nånting som är tjockare i konsistensen. Kan verkligen rekommendera Slankas Havremål!

Ninjas bästa tips att klara första dagarna på Slanka Maxi:

– Klä dig varmt – se till att du inte fryser, lager på lager är suveränt.
– Tänk positivt – håll i och håll ut, det blir mycket lättare när hungern avtar. Fokusera på det du vill uppnå.
– Drick mycket vatten. Jag brukar ställa fram en vattenflaska som följer mig överallt.
– Håll dig sysselsatt. Skriv en lista med olika uppgifter du ska beta av. Städa, fixa, läsa, umgås med vänner etc.
– Gör dina Slanka måltider så mysiga som möjligt. Jag brukar tända ljus, duka vackert.

havremål, ketos, Ninja, Slanka Maxi