Överäta ger tillfällig lycka

Att överäta ger enbart tillfälliga lyckokänslor

Denna veckan har varit tuff, precis som förra veckan. Men denna veckan har jag fuskat ordentligt från Viktprogrammet Slanka Maxi och åkte ur ketos, vilket aldrig är bra. Man får tillbaka hungern och man går upp i vikt igen eftersom man får tillbaka vätska runt musklerna. Jag tog dock snabbt tag i mig själv och återgick till Slanka Maxi igen. Det bästa sättet är bara att ta nya tag och snabbt vara på banan igen, även om det är segt att gå ur ketos.

Jag vill komma under 80 kg och det räknar jag med att jag kommer ha gjort om en vecka eller så. Då ska jag unna mig själv en tandblekning, som en liten belöning för mitt delmål. Jag vet inte ens varför jag fuskar, det är ett invant beteende.

Det är aldrig kul att misslyckas. Jag måste tänka om – och jobba med mig själv mentalt när det kommer till motgångar i livet, istället för att tröstäta som jag alltid har gjort behöver jag ändra på mitt beteende. Jag har alltid löst motgångar i livet med att äta något så att man fått tillfälliga lyckokänslor. Men det är just vad det är, tillfälliga lyckokänslor.

Den här veckan har jag provat Slanka Jordgubb, den smakade verkligen krämigt och gott och mitt tips är att mixa den med några isbitar så blir den ännu bättre!

Ser nu fram emot en ny vecka med nya tag!

Kram Ninja

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

#viktminskning, fuska, gå ur ketos, mental träning, Ninja Viktutmaningen, Överäta, Slanka Maxi, viktutmaningen