mitt reseintresse
En av mina främsta intressen är att resa. Efter jag slutade gymnasiet och fick mitt första jobb hade jag sparat tillräckligt med pengar för att resa någonstans. I en annons i Dagens Nyheter såg jag ett erbjudande om en resa till Kina. All inclusive! Den enda riktiga resa jag gjort utomlands var en charterresa till Kanarieöarna med familjen. Nu blev det något helt annorlunda.

Kina öppnade ögonen för mig till något helt nytt, nytt sätt att tänka, seder, helt annan mat. Jag minns att min stora svaghet blev kinesisk frukostbuffé, friterade vårrullar till frukost!

För att undvika hets i just buffeer kommer jag innan att bestämma vad jag ska äta och att inte ta mer än en gång, de må vara gott men det är inte värt att lägga på sig extra kilona igen.

Jag har under många av mina resor fått frågan från lokalbefolkningen varför jag är så tjock. Det är inte vanligt, i alla fall inte i Asien att en kvinna är överviktig. Sådana frågor blev sårande.

Övervikt kan innebära 2 flygstolar

Eftersom min största hobby är just resandet har jag tänkt ofta på att höfterna precis fyller stolen där jag sitter. Går jag upp 10 kilo till kommer jag kanske behöva köpa till ett extra säte. Det håller jag i mitt bakhuvud när jag varje dag vaknar och påminner mig själv varför jag började viktutmaningen. Vad som också varit jobbigt är att bära på mycket vikt under tyngre utmaningar såsom bergsbeskådning eller trekking. Speciellt utmanande minns jag var att vandra i Gujarats Berg i Indien, jag hade ont i benen flera dagar efter.

Till skillnad från mina andra Viktutmanare har jag halkat en del efter. Jag har märkt att det är svårt att kombinera vanlig kost med Slanka. Det går bra att stanna i den vikten man är i, men kilona försvinner inte på samma sätt som förut. Därför har jag denna vecka tagit beslutet att börja på Slanka Maxi från och med måndag. Då kommer ni se mig igen på banan. Jag ser fram emot att visa er vad jag går för!
// Kram Madeleine

Övergång från Slanka Maxi till Slanka Kombi

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Resa med övervikt, slanka kombi, Slanka Maxi, Viktutmanare Madeleine