Mental träning är nyckeln till framgång
Hejsan alla Slanka läsare,
Ytterligare en vecka till har passerat på Viktutmaningen och denna vecka har varit lite kämpigare. Jag har haft en massa tankar och ett väldigt sug efter choklad, så som jag alltid brukar få några dagar innan man får sitt månad besök.

Pratade bort sötsuget med min coach

Jag hade enormt sug och negativa tankar en dag, vilket jag förr hade piggat upp mig med nått gott. Men jag skickade istället ett mail till vår coach Jeanette o frågade om vi kunde prata. Efter ett tag ringde hon och vi pratade. Det tog ca 20 min sen var allt sug borta och att man fick prata igenom sina tankar med någon gjorde att jag blev helt inställd på att jag bara vill ha mina shakes.

Visualisera dina målsättningar och repetera

Jag blev liksom påmind av varför jag gör detta. Det är lätt dom dagarna som jag inte känner mig nere att tänka” ja men det är bara hormonerna som spökar bara att kämpa sig igenom.” Men när man väl är uppe i de jobbiga känslorna är det svårt att tänka klart och föra rationella resonemang med sig själv. Vid dessa tillfällen så är det otroligt bra att ha sina målsättningar nerskrivet om vaden är som man vill uppnå. Jag har mina mål uppskriva på en lapp på kylskåpet, alla dagar jag har klarat av hittills och hur många dagar till jag har på utmaningen. Det hjälper mig. Och det faktum att jag pratade med min coach Jeanette som ger en liten knuff i ryggen och framhåller vikten om att bli medveten och jobba med dina känslor och att jag är på rätt väg. Ibland behövs det inte mer.
Nu är det bara att blicka framåt åt en ny vecka.
Kram Emma

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

 

#viktminskning, mental träning, Viktutmanare Emma, viktutmaningen, vlcd