Jag ska trotsa alla mina gamla ovanor och lyckas med livsstilsförändringen
Sömnbrist är en av mina triggers

Vissa dagar kan vara extra kämpiga. Speciellt då sömnen har varit liten och arbetsbelastningen varit extra hård. Jag vet att min trigger är just sömnbrist. Tidigare har jag släppt alla hämningar och överätit eftersom det inte funnits någon motståndskraft kvar, men i min bearbetning av det nya jaget har jag skrivit en lista av just de där utlösande faktorerna som gjort att jag stoppati mig en extra chokladbit. I 9 av 10 fall har det rört sig om att jag fått 4 timmars sömn, arbetat 10 timmar och på kvällen bara kämpat för att hålla mig vaken.

Nu har jag istället tagit en kopp te. Om detta ändå inte fungerat har jag tagit en 1 tredjedelsdels Slanka Chokladshake och smuttat på. Sötsuget försvinner faktiskt!

Ovanorna är svårast att ersätta med konstruktiva och bättre vanor – men det går!

De gamla intränade ovanorna är de som är svårast att ersätta mot nya och mer konstruktiva vanor. Jag har upptäckt att om  jag kan identifiera ett felaktigt beteende som blivit en dålig ovana är det lättare att medvetet motarbeta den.

Oförstående omgivning

Ibland kan det vara svårt att få förståelse från omgivningen när man ska göra en livsstilsförändring. Om du varit en person som under flera år som betett dig på ett visst sätt, förväntar de sig att du ska bete dig på ett visst specifikt sätt.

Det kände jag speciellt av när det var “Kanelbullens dag”. När jag vänligt men bestämt tackade nej fick jag svaret; ” Vad tråkig du är, du kommer inte bli tjock av en kanelbulle. ”
Men det är inte bullen i sig jag tackade nej till utan ovanan att göra något jag alltid gjort per automatik. Att stå emot frestelsen av den goda nygräddade bullen kan vara nog så svårt, men dubbelt upp är det när du bemöts av en oförstående omgivning. De ser dig som en avvikande person när du går mot gängse normer. Men den här gången har jag bestämt mig, jag ska trotsa alla gamla ovanor. Just på kanelbullens dag tog jag och drack Slanka Vanilj med kanel och kardemumma – det smakade precis som kanelbullar – inga onödiga kalorier och helt i linje med dieten.

Bilden ovan är från sparadiset, ett spa med infraröd bastu, något som förbränner extra kalorier. Det har jag unnat mig som avslappning istället för att äta felaktig mat på kvällarna. Vågen visade på -1,6 kg denna vecka och totalt har jag gått ner -6,7 kg.

Nu kör vi på –
Kram Madeleine

Övergång från Slanka Maxi till Slanka Kombi

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Kanelbullens dag, livsstil, mental träning, ovanor, Viktutmanare Madeleine, viktutmaningen