3 miutersregeln och biobesök utan godis
Hej alla Slanka läsare!
Idag när när jag vaknar är min första tanke kaffe. För några månader sedan var tanken socker. Min hjärna ställde in sig på just de orden och det jag lärt mig under denna livsstilsresa är att mina beroenden hemsöker mig titt som tätt. Den så kallade 3 minuters regeln är verkligen ingenting som har fungerat för mig. Har ni hört om 3 minuters regeln?

I många motivationsvideos på Youtube sägs det att varje beroende har en begränsad tid och att beroendehjärnan endast är aktiv under 3 minuter. Det vill säga om du inte agerar ut ditt beroende under 3 minuter så försvinner även begäret.

Hos mig fungerade det så att så länge föremålet fanns kvar i lägenheten så tänkte jag tanken. Det kanske gick någon kvart här och där, men tanken kom alltid tillbaka. Därför slängde jag ut allt med socker från min lägenhet, ingenting fick finnas kvar. Därmed försvann även tankarna. Det här fungerade för mig. Pröva du också!

Kaffet får bli en senare historia att ta tag i, men för tillfället dämpar den hungern effektivt och gör mig inte tjock.

Nu har Stockholms filmfestival dragit i gång. Under 17 års tid har jag besökt denna festival och traditionen har inte varit popcorn och läsk utan fikon och Ritters mörka choklad.

Det var allt för länge sedan denna tradition kom till men i år blev första året utan fikon och Ritters. Tänk att sådana inkörda vanor reflekterade jag inte över tidigare. Det gick av sig själv. Det var en ren självklarhet att det skulle finnas i biomörkret.

Men nu hade jag förberett med en backup plan. Jag hade fyllt en 0,5 literflaska med Slanka Vanilj och kryddat upp den med lite kanel och tagit med till biobesöket. Det är viktigt att inte bli för hungrig och ha en lagom balans mellan måltiderna under Slanka Kombi. Jag hoppas det blir många bra filmer på Filmfestivalen. Nu kör vi!

// Kram Madeleine

Vecka 10
Vikt: 85,1
Viktnedgång: -0,2 kg
Total Viktnedgång: -9,5 kg
Midjemått: 108 cm (-9 cm)
Midjemått start: 117 cm

Övergång från Slanka Maxi till Slanka Kombi

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Filmfestival, slanka kombi, Slanka Vanilj, vecka 10, Viktutmanare Madeleine