Ännu en vecka i Slankas gäng!

Anledningen till att jag sökte till Slanka Viktutmaning var jag inte längre hade kontroll över mitt agerande i vardagen när det gällde hälsa/träning/kost. Det finns ett engelskt uttryck som heter ”she let herself go” vilket betyder ungefär “hon lät sig själv gå ner sig.”

Stundtals upplevde jag att jag inte hade någon självkontroll eller viljestyrka att göra något åt min övervikt och mitt beteende. Det tog mig dessutom emot att göra som alla andra säger att man borde göra.

Det farliga med upplevd förlorad självkontroll är att man tror att det inte finns eller går att göra någonting åt situationen. Slutligen ser man heller inte problemet utan “det bara är så.” Det finns ingen viljekraft att stå emot chokladbiten på bordet för det gjorde jag ju heller inte i går eller veckan innan. Man förnekar problemen helt enkelt och sticker huvudet i sanden.

Ofta bjuds det på fika på min arbetsplats. Själva handlingen i sig är god, att ta med sig något gott till kollegorna för att visa sin uppskattning. Men i det stora hela leder handlingsmönstret att ständigt äta sötsaker till en ond cirkel. Det drabbar inte dem som redan är smala och tränar ofta, men för mig och likasinnade är det inte bra.

Eftersom jag numera informerat mina kollegor och andra jobbteam om min viktresa, har jag inspirerat min näromgivning att göra hälsosammare val – vilket känns jättekul!

Numera har jag en positiv attityd till hälsa och livsstil vilket är en enorm skillnad från hur min inställning var i september när Viktresan startade. Skillnaden är att jag numera har en uttryckt vilja och ett tydligt mål med hur jag vill leva och vad som är hälsa och välmående för mig.
Idag finns en vilja av att säga nej till sötsaker, eftersom sockret och extrakalorierna är ändå något som bara glädjer mig i någon minut. I längden generar dessa tomma kalorier bara ångest resten av dagen och resulterar i extrakilon som inte känns roliga att släpa sunt på. Det är det inte värt, i alla fall inte för mig.

Jag mår så mycket bättre nu när jag gått ned hela -9,8 kg. Ytterligare -0,3 kg denna vecka nedåt och midjemåttet är samma på 108 cm. Nu kör vi på sista 2 veckorna.

Den här veckan har jag ätit många av Slankas goda soppor, de värmer gott i höstmörkret! Jag brukar variera dem genom att ha i goda grönsaker och magra proteinkällor. Fungerar jättebra på Slanka Kombi.

Kram Madeleine

Vecka 11
Vikt: 84,8
Viktnedgång: – 9,8 kg
Startvikt: 94,6 kg
Midjemått: 108 cm
Midjemått start: 117 cm

Övergång från Slanka Maxi till Slanka Kombi

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här!

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!