Jag vann över sockermonstret

Jag vann över mitt sockerbehov

Jag måste medge att det varit en intressant livsstilsresa än så länge, ibland har det blivit ett mindre baklag och hungern har börjat vråla inom en. Men sockret har jag dock lyckats hålla mig långt ifrån.

För några dagar sedan såg jag en intressant dokumentär på SVT play som heter ”Sanningen om socker” som jag verkligen kan rekommendera för dig att se. Dokumentären tar upp hur mycket dolt socker det finns i alla matvaror i daglig handeln. Efter att ha sett dokumentären fick jag mig en riktig tankeställare för hur mycket dolt socker det finns i all färdigmat och processade matvaror. Det jag lovat mig själv, när jag återgår till vanlig kost är att göra matlådor från grunden, inga färdigköpta produkter hädanefter, samt att slopa kolhydraterna såsom färsk pasta och snabba kolhydrater.

Vad jag upplevt när jag exkluderade socker från kosten är att suget som alltid funnits där plötsligt försvann. Däremot kan jag numera längta efter en tallrik med tonfisksallad eller svarta oliver.

Eftersom kroppen sedan länge vant sig med att få en större dos socker/dag, har sockerabstinens varit något jag brottats med dagligen och tanken på att försöka låta bli, alla vakna timmar på dygnet. Men nu tänker jag inte på det längre, jag blir inte heller frestad av fredagsfikat som ställs fram på jobbet. Det ger en sann lycka att känna att jag tog det rätta beslutet.
Den 9:e veckan på Viktutmaningen visade vågen på 85,3 kg vilket innebär en total viktnedgång på -9,3 kg, veckans viktnedgång var -0,5 kg. Nu kör vi på!

Kram Madeleine

Vecka 9
Vikt: 85,3 kg
Veckans viktnedgång:-0,5 kg
Total Viktnedgång: -9,3 kg
Midjemått : 109 cm ( -8 cm)
Midjemått start: 117 cm

Övergång från Slanka Maxi till Slanka Kombi

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

 

slanka kombi, Sockerberoende, Sockerfri kost, Sockermonster, Viktutmanare Madeleine