En vecka med Slanka Maxi har passerat och jag skulle ljuga om jag sa att det inte varit tufft till och från under de första dagarna. Jag har druckit mina Slanka shakes och en av favoriterna är Mintchoklad. Gillar också Slankas Havremål – smakerna är riktigt goda. Havremålet kan man dricka som en havredryck/välling eller äta som en soppa beroende på hur mycket vatten du tillsätter. 1 dl till att få till en gröt och 2,5-3 dl till havredryck.

De första dagarna på Slanka Maxi var jag väldigt hungrig och hade svårt att fokusera. Vid sådana tillfällen är det lätt att gå in i en offerroll – men jag tänkte istället: Nu dags att börja ta ansvar för min hälsa och det är ingen annan som har käkat sig till de här överviktskilona än jag själv. När vågen efter första veckan visade på -2,8 kg kändes det väldigt bra att jag stod fast vid mitt beslut.

Första veckan fokuserade jag på att komma in i viktprogrammet Slanka Maxi, motionen fick vänta. Efter 4-5:e dagen minskade hungern avsevärt. Det hjälper att dricka mycket vatten och jämt fördelat över dagen.
Under vecka 2 är tanken att jag ska komma igång med lågintensiv träning. Promenader och eventuellt ett besök till gymmet är min plan för den kommande veckan.

Nu känner jag mig mycket piggare och hungerkänslorna har minskat drastiskt, den här veckan är planen att jag lägger in mer motion. Nu tar jag tag i vecka 2! Hoppas du hänger med mig 🙂

// Daniella

Vecka 1
Vikt: 90.5 kg
Viktnedgång: -2.8 kg
Midjemått: 100 cm midja (-2cm)

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen?
Handla 
här!

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

 

Hälsa, Slanka Maxi, träning