Hej Slanka läsare!

Min vikt skall utifrån min längd ligga på cirka 78 kg. I yngre år så var det inga problem att hålla vikten. Den höll sig på en bra nivå då jag tränade mycket och höll igång. När jag kom upp i 40-årsåldern så började det sakta att fylla på med kilon. Jag tränade mindre och kunde av flera orsaker, bl a besvär med ett knä, inte utföra mina 2-3 mil/vecka i spåret.

De sista 10 åren har träning upphört helt. Har försökt med gym och cykel men det är inte min grej. Har länge haft som målsättning att regelbundet gå på längre promenader men det har inte heller kommit igång. Arbetar mycket och äter på fel tider, ofta på kvällen. Från att ha vägt runt 80 kg i 40-årsåldern, så är jag nu uppe på high-score på cirka 95 kg. Kroppen är inte lika “smidig” som förr och kroppsrörelser är svårare att utföra.

Mina mål med Viktutmaningen:
• Jag skall absolut vara nere på 80 kg den 12 april!
• Jag skall gå långpromenad 3-4 dagar per vecka.
• Jag skall få bort mitt stora sockersug.
• Börja använda kläder som har blivit för “små”.
Det stora målet är att i grunden förändra min livsstil – kost, träning och övriga levnadsvanor.

Häng med viktresan du också! Det är enkelt och smidigt att skaka ihop en Slanka måltid. Jag har hittills hunnit provat Slanka Choklad och Mintchoklad, jättegoda och välsmakande!

// Mats Berntsson

Ålder: 62 år
Vikt: 96,7 kg
Längd: 180 cm
Målvikt: ca 80 kg
Midjemått: 112 cm

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

 

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen?
Handla 
här!

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Slanka Maxi, Viktutmanare Mats, Viktutmaningen Etapp 1 2020