Vecka 4 på Viktutmaningen har varit både enkel och lite mer utmanande. Jag har kört enligt viktprogrammet Slanka Kombi, det vill säga att jag valt att äta mat kombinerat med Slanka. Jag lagade bland annat pulled chicken häromdagen i en crockpot och har fokuserat på mindre kolhydrater och mer rent protein och grönsaker.

Under hela veckan har jag känt mig lite låg och krasslig. Hade feber i måndags och i tisdags, men trodde att jag blev bättre igen när torsdagen kom. Så fel jag hade… så helgen har bestått av att kurera blandat med feberfrossa.
Det var inte lätt att hålla mig till Slanka Maxi då, så jag har valt att äta mat. Märkte att jag temporärt samlat vätska i kroppen, vilket kan vara normalt när man går över till Slanka Kombi.

Jag har tyvärr inte kunnat träna eller röra på mig under veckan som jag önskat, detta eftersom jag varit sjuk.

Ser jag detta som ett bakslag och vill gå tillbaka i gamla vanor?
Nej. Livet är vad livet är, och nu är det en ny vecka igen med nya möjligheter. Jag försöker tänka i lite längre banor än att ”denna helgen förstört allt” för mat är inte min fiende. Att äta är inte svart eller vitt. Jag vill äta för att må bättre. Jag vill äta hemmalagad god färgrik mat som ger mig energi.

Jag är fortfarande krasslig och hostar mycket, så jag kommer lyssna på vad kroppen behöver för att återhämta sig. Vila, Alvedon och vatten är bra.  Något som var riktigt roligt i veckan dock var att jag tog mig förbi -10kg sträcket, jag firade genom att gå till frissan och äntligen slänga i lite nya slingor. Har testat lite kläder i garderoben som satt tight innan och de sitter bra nu. Ser så fram emot våren och alla fina kläder man kan ha då. Lite lagom trött på mörkret, regn och rusk. Men snart är det vackert ute i naturen igen! Jag längtar.

//Jessica

Vecka 4
Vikt: 86,4 kg
Viktnedgång denna vecka: -0,4 kg
Total viktnedgång: -10,0, kg
Minskning cm denna vecka: – 0 cm
Total minskning midja: -9 cm

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen?
Handla 
här!

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Firade -10 kg, slanka kombi