Hej alla Slanka läsare!

Under de senaste dagarna har jag provat på ett nytt viktprogram, med ett lite annat upplägg än Slanka Maxi och Slanka Kombi som jag tidigare provat.

Jag och vår fantastiska coach Jeanette har tillsammans kommit fram till att jag ska testa på viktprogrammet Slanka 800. Så jag provar det, den kommande veckan och hoppas upplägget passar mig.

Slanka 800 äter jag 3 Slanka måltider + 300 kcal per dag. Kalorierna ska helst komma från stärkelsefattiga grönsaker, som t. ex. broccoli, blomkål, lök, kål, spenat, svamp, zucchini, vitlök, aubergine, örter och kryddor. Man får äta rätt mycket grönsaker på 300 kcal! Antingen har jag grönsakerna direkt i Slankas soppor eller så äter jag dem vid sidan av. Man kan ju ugnsbaka, ånga, woka, koka eller grilla grönsakerna – och på det sättet hålla ned den totala kalorimängden.

Eftersom att jag lätt faller in i gamla tankevanor och tenderar att vara en “svart eller vitt person” i mitt tankesätt behöver jag ha tydlig kontroll på vad – och i vilken mängd – som jag äter för att undvika att falla in i tankebanor som att ”allt är ändå förstört och då kan jag kan lika gärna…”
Därför har jag börjat väga maten på en matvåg så jag vet att jag får i mig rätt given kalorimängd.

Vecka 8:
Vikt denna vecka; 88.5 kg
Total Viktnedgång: – 4,8 kg
Midja; 97 cm
Total minskning midjemått: – 5 cm

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen?
Handla 
här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Slanka, Slanka 800, Vecka 8, Viktutmanare Daniella, Viktutmaningen 2020