Periodisk fasta
Hejsan alla Slanka läsare!

Veckan som gått har jag fördjupat mig i fysiologi och hur kroppen fungerar på hormonell nivå.
Det finns det mängder av olika skolor kring hur man ska gå ned i vikt.
Medicinskt är det bevisat att det är kalorier in, respektive ut  – som är de avgörande faktorerna om du går upp eller ned i vikt. Energi i form av kalorier tillförs kroppen via kolhydrater, fett, proteiner och alkohol.

Jag är inte rädd för varken fett, kolhydrater eller protein. Däremot är jag nyfiken på vilken tid och frekvens på dygnet som man intar sina måltider och hur det påverkar kroppen.

Många förespråkar att periodisk fasta som 5:2 eller 16:8 ska ge många hälsofördelar. Periodisk fasta fungerar utmärkt att kombinera med Slankas viktprogram, t.ex Slanka 5:2.
Slanka fungerar också utmärkt under periodisk fasta enligt 16:8 eftersom 16:8 förespråkar “när” (vilka klockslag) man äter.

I veckan har jag provat periodisk fasta enligt 16:8 tillsammans med Slankas måltidsersättningar.
Jag tar mina Slanka måltider kl 12.00, kl 16.00 och kl 20.00 (8 timmars ätfönster och 16 timmars uppehåll till nästa måltid).

Har för övrigt beställt ett nytt lager Slanka Shakes och soppor hem till mig, denna gång med bland annat Slanka Måltidsbitar. Ska bli kul att testa dem. Perfekt att ha i väskan efter simningen.

Vi hörs mer nästa vecka 

/Jessica ”

Vecka 8
Vikt: 82,5
Viktnedgång: + 0,5
Total viktnedgång: -13,9 kg
Midjemått: 81 cm
Total minskning midjemått: 13 cm

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen?
Handla 
här!

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

periodisk fasta med Slanka, Slanka 5:2, Slanka Deli Diet, Vecka 8, viktnedgång, Viktutmanare Jessica