I den här uppgiften ska du medvetandegöra de felaktiga beteenden som har lagt grunden till din övervikt. Ofta lever överviktiga i förnekelse och många orkar eller vill inte ta tag i de här jobbiga känslorna/tankarna som är direkt knutna till ett felaktigt beteende, nämligen att vi äter fel typ av mat i alldeles för stora mängder.

Det kan t ex. vara att man haft en jobbig dag på jobbet eller att man firar något, är uttråkad, känner sig ensam, ledsen, glad, det är helg etc. Det kan också vara att man smygäter eller att man intalar sig själv att man bara ska äta idag också för att sedan börja banta  på ”måndag”. . . Så frossar man loss som om det inte finns en morgondag och tror att det inte ska registreras av kroppen.

Tyvärr registrerar kroppen allt du stoppar i dig – den enda du lurar är dig själv.

Ju ärligare du kan vara mot dig själv och erkänna alla dina ”felaktiga” beteenden – desto effektivare kan du jobba med dina ”ovanor” och byta till en bättre livsstil. Man brukar säga att “viktminskning sitter i huvudet”.

Skriv gärna ned i din bok vilka beteenden du har: ”Jag brukar smygäta i hissen på väg hem från jobbet när ingen ser mig – det här måste jag sluta med – då det ger mig mängder av extrakilon.”.

”Jag frossar gärna loss när min sambo är borta på golf, då ingen ser mig – det här beteendet måste jag genast sluta med eftersom det ger mig flera extrakilon.”

”Jag måste välja antingen 1/2 flaska vin på helgen eller jordnötter och snacks – inte alla tre – det ger för mycket kalorier .”

”Jag måste sluta upp med att äta som om det var den sista domedagen – det här beteendet har gett mig 20 extrakilon – solen går ju upp nästa morgon”

Att bli medveten är det första steget mot en förändring. Fundera på hur du kan byta ut dina ovanor mot bättre vanor som är hållbara i längden.

Genom att regelbundet byta ut 5-11 måltider i veckan mot Slankas måltidsersättningar gör du stora kalorivinster och kan ändå ta ut svängarna då och då till festen/kalaset och hålla vikten.

Lycka till!

Shakes Slanka Deli DIet pulverdiet

Coachning, mental träning