Så mycket har hänt både kroppsligt och mentalt under min viktresa! Framförallt känner jag mig piggare, gladare och orkar så mycket mer både fysiskt och psykiskt. Jag har tappat hela -32 kg och över -50 cm i midjemått på bara 12 veckor och sedan ytterligare 3 kilo. Jag har varit relativt viktstabil sedan jag slutade med Slanka Maxi. Visst händer det att jag går upp och ner 2 kg men mina 32-minuskilon ska förbli borta.

Mina råd till dig som funderar på att börja din viktresa: sluta fundera – bestäm dig! Sätt mål och kör! Kontakta ev en coach. Du kommer inte ångra dig.

Tänk sedan aktivt igenom hur du tidigare hanterat motgångar, stress, dåligt mående etc – och vad du fått för resultat. Bryt mönstret – hitta nya sätt att få utlopp för sorg, frustration etc. Det är också viktigt att inte ge upp eller sparka på sig själv vid misslyckanden. Sånt är livet! Se det bara som ett litet fartgupp – inte ett sidospår och orsak till att ge upp.

Min viktresa har självklart haft sina upp- och nedgångar som livet alltid har och jag har fått kämpa ibland för att bibehålla de nya bra rutinerna.

Har alltid en Slanka i väskan

Det har varit viktigt för mig att göra jämförelse i bilder för att själv påminna mig hur långt jag kommit på min resa. Jag har fortfarande ca 10 kg kvar som jag vill tappa men fokus ligger nu mer på att bygga och forma kroppen – kilona får sakta komma på köpet. Numera har jag alltid Slanka i väskan, i bilen och på jobbet. När jag har bråttom eller missat att planera min måltid, så tar jag en Slanka-shake och mår bra istället för att äta något onyttigt och må dåligt.

Kram Helena

Vill du också gå ner i vikt med effektiva Slanka, handla här: https://slanka.se/shop/

Helenas fantastiska viktresa, Slanka Maxi