En ny forskningsstudie från Italien visar att även en mindre övervikt kan medföra ökad risk vid insjuknande i covid-19. Nivån när BMI blir en riskfaktor sätter forskarna vid 30, tidigare låg gränsen vid 40.

” Alla grader av fetma ökar risken för andningssvikt, behov av intensivvård och död på grund av covid-19” säger forskaren Matteo Rottoli vid universitetet i Bologna. I studien visades att personer med BMI på 30 löpte 2-3 gånger så hög risk att dö av covid-19 som personer med BMI 23. De med BMI på 35 löpte en risk som var 12 gånger så hög.

Här kan du kolla nivån på ditt BMI

Är du orolig för din vikt; ta tag i problemet idag! Slanka Deli Diet har effektiva verktyg. Tänk på att redan en mindre viktminskning kan ge stora hälsofördelar.

Kom snabbt igång med något av Slankas viktminskningsprogram

#viktminskning, BMI, Covid 19, Midjemått, övervikt, viktnedgång