Drick mer vatten – gå ner i vikt - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Vattenkanna smaksatt vatten

Du går ner i vikt mer effektivt genom att dricka vatten

Vatten skickar mättnadssignaler till din mage. Massor med isvatten varje dag kan leda till att du på sikt går ner i vikt. En vetenskaplig undersökning visar att 4 liter isvatten per dag kan ge en viktförlust på ett halvt kilo i månaden. Det beror inte bara på att vattnet tar plats i magen så att hungerkänslan minskar, utan också på att din kropp förbrukar cirka 125 kalorier på att värma upp vattnet till din normala kroppstemperatur.

Du får vackrare hud och hår

Massor av vatten inuti är lika viktigt för huden som all världens krämer. Smörj huden inifrån genom att dricka mycket vatten. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk, fuktig och vacker.

Din hjärna kommer i toppform

En mycket vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen verkar förlösande på din koncentrationsförmåga, koordinationsförmåga och reaktionstid. Känner du dig slö och okoncentrerad så drick ett eller ett par glas vatten – det finns stora chanser att det hjälper.

Du undviker förkylningar

Slemhinnor i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och och du blir mer mottaglig för förkylningar.

Du får bukt med huvudvärken

Börja med ett glas vatten när du har huvudvärk, orsaken kan vara vätskebrist. Många smärtstillande tabletter sätter magens slemhinna på hårda prov och då kan huvudvärken förvandlas till magvärk i stället. Massor med vatten förtunnar och sprider medicinen i magen. Spara på tabletterna och drick massor av vatten istället.

Du tränar bättre om du dricker mycket vatten

En vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten, cirka 1 till 1 1/2 liter vatten, minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent. Att svettas vid motion är nödvändigt för att kyla ner kroppen, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska. En australisk undersökning av en grupp manliga idrottare visar att ju bättre vätskebalans idrottare har, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna.

Du förebygger förstoppning

Vatten hjälper dig att hålla igång tarmarna. Värm gärna ditt vatten på spisen när det är kallare ute och drick det varmt. På Maxi är det extra viktigt att du ser till att få i dig dina 3 liter vatten per dag.

Smaksätt ditt vatten

Maxi: Koka upp vatten och lägg i dina torkade favoritkryddor i en tesil, t ex basilika, mejram, salvia, mynta, koriander, kanel. Låt dra ca 20-40 minuter. Drick varmt eller kallt

Kombi eller 800: Pressa i citron, lime. Lägg i dina favoritfrukter och bär och låt stå och dra.

 

 

Fördelarna med att dricka rikligt med vatten, Gå ner i vikt genom att dricka vatten, Varför du ska dricka mycket vatten

<-- 310709 -->