5 tips för en livsstilsförändring! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Tips på nyttiga och bra livsmedel att ha hemma

För att gå ner i vikt en gång måste du ändra livsstil.

Här är fem viktiga steg som hjälper dig få fart på viktminskningen.

1. Bestäm dig!

Sätt ett tydligt mål med din viktminskning. Sätt ett tydligt start och slutdatum. T ex: Jag ska gå ner -5 kg tills 31 mars 2021. Formulera alla fördelar som en viktnedgång kan innebära för just dig. T ex att känna sig bekväm med sig själv och sin kropp. Ökad ork och kraft. Mindre värk i knä, rygg och nacke. Handla de kläder som man vill. Orka leka och vara aktiv med barn och barnbarn. Lyckas genomföra en fysisk prestation som att springa 5 km utan att stanna.

2. Använd Slankas smarta lågkalorimat – både under och efter viktnedgångsfasen.

Använd Slankas måltidsersättningar för att få koll på hur du balanserar kalorierna just nu och planera in vilka förändringar du ska göra för att få fart på viktnedgången. Kom ihåg att en Slanka måltid endast innehåller 170 -210 kcal/måltid men är sprängfylld med näring. Om du t ex vet att du ska äta en tyngre måltid så byter du ut de andra två  dagsmålen mot Slanka. Det är alltid energi in- och energi ut som är avgörande för om du kommer gå upp – eller ned i vikt.
Fortsätt att regelbundet byta ut 5-11 måltider i veckan mot Slanka så kommer du hålla den nya lägre vikten.
Kanske behöver också livsstilen i övrigt ses över.  Många stressar för mycket och sover för lite, vilket är mycket negativt för vikten.

3. Gör en handlingsplan och genomför den!

Genomför dina handlingsplan och få in dem i dagsrutinerna. Utvärdera veckovis – vad som har gått bra – och vad som har gått mindre bra. Justera alternativa lösningar. Det kan t.ex vara att börja byta ut frukostsmörgåsarna mot en näringsrik Slanka. Promenera minst 30 minuter/dag. I slutet av veckan gör du en utvärdering av hur många dagar du lyckades med dessa två förändingsinsatser. Nästa vecka lägger du till ytterligare en utmaning, tex att sova minst 8 h. Sedan gör du ytterligare en utvärdering av hur du lyckades.

4. Gå runt motivationssvackorna

Tappa inte sugen! Prova att byta ut samtliga måltider mot Slankas måltidsersättningar under en period – resultaten kommer och känns på en gång och du får igång en riktig motivationsboost.
Bli medveten om att viljan, motivationen och humöret går i vågor. Då är det viktigt att hålla sig till sina goda rutiner. Motivation kommer genom handling! Sitt därför inte och vänta in motivationen.
Behöver du inspiration för att variera din Slanka – hittar du många läckra recept här!
När du upplever att det känns motigt, tänk då på syftet med din viktnedgång som du formulerat i punkt nr 2, se ovan.

5. Interagera med andra i liknande situation

Genom att vara aktiv i t ex Slankas Facebookgrupp En lättare Vår och våga dela med dig av dina framgångar och resultat så inspireras och motiveras vi av varandras resultat och framgångar. Fota t ex din Slanka shake och tagga bilden med #Slanka så utbyter vi goda recepttips. Knäpp en bild när du tagit din dagliga promenad. Om du tillagat en nyttig och näringsrik måltid – dela med dig av dina recept här i gruppen. Dela med dig av dina dagliga rutiner – så får du inspiration av hur andra går till väga för att få in goda vanor.
Tex att ställa klockan 45 minuter tidigare – för att hinna med en morgonpromenad. Att jag brukar “borsta tänderna när jag känner sötsug etc.

<-- 311854 -->