Det är okej att halka av banan ibland - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Det är okej att halka av banan ibland

Vi har alla råkat ut för det – ena dagen känner vi oss på topp med vikten, för att nästa dag drabbas av ett sug som bara inte går över. Det är oftast inte en fråga OM det ska hända utan NÄR. Och det är HELT OKEJ att halka av banan ibland så länge du är förberedd på hur du ska hantera suget och sedan snabbt tar dig upp på banan igen.

Att tillåta sig något extra någon gång ibland betyder inte att allt är kört i diket. Med andra ord, se det som ett litet fartgupp – inte en orsak till att ge upp. Det är det livslånga perspektivet som är viktigt. Om du däremot förebrår dig själv och får dåligt samvete, så är risken stor att du överger dieten helt och faller tillbaka till gamla mönster.

Det är bara att inse att vi kanske behöver något extra då och då för orka och behålla motivationen. Dock handlar det inte om att ta ut svängarna hur som helst och när som helst. Här följer två enkla tips som hjälper dig att vara förberedd när du känner att du verkligen behöver något extra.

 

1. Planering är A och O

Det är viktigt att du planerar i förväg så du kan hantera situationen. Bestäm en tidpunkt då du är mest benägen att drabbas av sug/begär. Det kan t ex vara en fredag- eller lördagskväll. Att planera i förväg hjälper dig att behålla fokus på din diet under veckan samtidigt som du har något att se fram emot.

2. Unna dig en nyttig njutning

En njutning behöver ju inte nödvändigtvis vara onyttig. Om valet står mellan en påse chips och en skål färska räkor, så välj så klart räkorna! Om möjligheten finns, så varför inte unna dig att handla något extra gott i saluhallen eller över disk i matbutiken – färsk fisk, skaldjur och ekologiska grönsaker, frukter, bär etc. Med goda och nyttiga råvaror kan du laga en både god och nyttig måltid och stilla ditt behov av njutning med gott samvete.

Hämta gärna inspiration från våra recept på max 300 kcal

Så tar du kontroll över ditt tröstätande!

 

<-- 311822 -->