Våga be om stöd under din viktresa - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Be om stöd från dina vänner under din viktminskning

Informera din omgivning om din nya lättare livsstil

Har du försökt gå ner i vikt och motarbetats av din närmaste omgivning med återkommande frågor om fika, afterwork, snabbmat, trugande etc?

Genom att vara öppen med din nya och lättare livsstil kommer du göra livet lättare för dig själv att nå ditt mål.

Skamkänslor

Det är inte ovanligt att uppleva skamkänslor eller att känna oro över att inte lyckas med viktminskningen och därför vill man inte berätta för sina närmaste. Men tänk istället tvärtom! Var stolt över att du äntligen sätter ner foten och bestämt dig för att gå ner i vikt. På sikt kommer det gynna din hälsa. Det är den finaste present som du kan ge till dig själv – din familj och vänner.

Berätta om hur din plan ser ut den närmaste tiden och vilka förändringar du kommer genomföra. Be om stöttning för att du ska kunna genomföra det arbete som krävs för att nå målet. Frestelserna i vardagen är många. Förståelse och peppning från omgivningen underlättar din viktresa avsevärt.

Med ett öppet förhållningssätt behöver du inte stå ut med ifrågasättande varför du tackar nej till den kaloririka utelunchen, eller middagen, trugande om gofika eller tårta på jobbet. Omgivningen inser att de inte ska fresta med dåliga matval och sötsaker som motarbetar dina målsättningar.

Din omgivning har stor inverkan på dina hälsobeteenden

Informera att du gärna vill ha promenadsällskap under lunchen eller deras sällskap under friskvårdstimmen. Det blir enklare och roligare om man är flera stycken. (Om du inte får med dig någon är ett tips att lyssna på en ljudbok, podd eller musik som du gillar.)

Om du är transparent kan du få oväntat stöd från flera håll och vips blir det lättare för dig att genomföra livsstilsresan. Dessutom blir det en extra morot när vänner, bekanta och kollegor frågar hur det går för dig under processens lopp.

Det är tyvärr inte ovanligt att den som vill minska i vikt ändå möts av ifrågasättande och ännu mer frestelser. Låt inte någon övertala dig att äta skräpmat eller skippa promenaden/träningen för att du ska anpassa dig till situationen. Håll fast vid dina nya rutiner. Är det riktiga vänner så förstår de dig.

<-- 311699 -->