God och smal grön zuccinisoppa - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Smal zucchinisoppa

Smal zucchinisoppa

En normalstor squash innehåller endast 55 kcal, och grundar du din måltid på zucchini – gärna med smakrika grönsaker som purjolök eller vitlök – så skapar du enkelt en fiberrik, smal och välsmakande rätt!

Prova vår smala, goda zuccinisoppa som endast ger 25 kcal/portion:

Denna soppa är perfekt för dig som tänker på midjemåttet. Klara soppor är överlag bra matval för dig som försöker gå ner i vikt. Varm mat som soppor mättar ofta bättre en kall mat. Soppa innehåller dessutom mycket vätska vilket också är bra för mättnadskänslan.

4 portioner:
300 g squash
1 dl purjolök
1-2 vitlöksklyftor
8 dl grönsaksbuljong
1 dl timjan och basilika blandat
örtsalt efter behag

Gör så här:
Tärna squashen och skiva purjolöken. Pressa vitlöksklyftan. Lägg squash, purjolök och vitlök i en kastrull och häll på buljongen. Sjud under lock i 15 min tills squashen mjuknat. Tillsätt hackade kryddor. Mixa soppan hastigt. Den ska ha kvar lite struktur. Krydda med örtsalt efter smak och strö över lite färsk basilika.

Om du vill ha mer protein, servera med 1 dl minikeso, eller 100 gram magert protein som kycklingrester, fisk eller kokt ägg. Om du lägger till 100 gram protein räkna med ca 125-150 kcal per portion.

kalorisnåla recept, Smal soppa, zucchinisoppa

<-- 312775 -->