Helena -24,8 kg: Mina strategier och tänk för en lyckad viktresa - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet


Hej igen!

Nu har vecka 9 på Slanka Maxi passerat och jag har uppnått en stor milstolpe med en siffra på vågen som jag ville komma under – så jag är jättenöjd. Har nästan uppnått ett annat delmål men nådde inte helt framme ännu men det lär jag göra nästa vecka. Denna veckan visar nämligen vågen hela minus -24,8 kg. -24,8 kg!

Helt galet och så himla underbart!  Nu passar alla mina vårjackor även med en hoddie-tröja under!
Nu önskar jag bara lite mer värme så kan de börja användas. Viktnedgången känns verkligen i hela kroppen. Jag blir smidigare och smidigare, kroppen är lättare i även rörelse och leder.

Har tyvärr inte kunnat träna denna veckan heller och lär inte kunna göra det på ytterligare på 1-2 veckor då jag har åkt på lunginflammation. Energin är i botten och minsta aktivitet kör slut på mig. Rastlösheten av att vara sjuk samt invanda beteenden gör att jag gärna skulle vilja småäta.

Bli medveten om nuvarande invanda tankebanor

Jag jobbar aktivt att motarbeta tankegångar som “när man är sjuk får man unna sig, när man är sjuk får man faktiskt äta glass mm”. Det är rätt många liknande tankar i vardagen som jag behöver bli uppmärksam på och ifrågasätta.
T ex “Man äter för att fira, för tröst, för att man är rastlös, eller för att det ska vara mysigt mm.

Mina strategier och tänk för en lyckad viktminskning

 • Självklart kommer jag äta gott och onyttigt ibland framöver men det är viktigt att göra medvetna och inte känslostyrda val.
  Numera frågar jag mig själv innan jag äter,- varför äter jag detta?, Är jag hungrig eller bara sugen?
 • Jag ser till att alltid ha bra alternativ hemma. Varför kan inte fredagsmys bestå av grönsaksstavar och dipp av kvarg. En nyttig dipp –  är något som jag älskar.
 • Visst kommer jag både äta onyttigt och dricka något gott framöver. Men jag vet att det inte heller är något jag kan göra varje dag eller varje vecka.
 • Jag kan välja att planera om jag vet att jag ska äta pizza i helgen. Då kan jag dra ner på kolhydrater innan och/eller ta några Slanka luncher under veckan. Det går snabbt att spara in många kalorier.
 • Vidare har jag alltid några Slanka i bilen, på kontoret och i väskan. Det är inte alltid jag hinner med lunch eller har med lunchlåda. Då väljer jag att vara mätt på bra kalorier och innehåll i stället för att köpa skräp som inte mättar under dagen.

Efter viktnedgången

 • Efter jag upptrappningen på Maxi kommer jag köra en period där jag byta ut 1-2 måltider om dagen mot Slanka för att fortsätta viktnedgången i långsammare takt. Funderar även på om slanka 5:2 är något jag ska testa denna gång.
 • Det jag vet är att inte kommer låta kilona springa på mig igen, jag har lätt för att gå upp och samlar lätt vätska.
  Visar vågen mer än +3 kilo behöver jag dra i nödbromsen innan vikten ökar mer. Favoritjeansen ska alltid passa från och med nu.

Nu vill jag bara få bli frisk och kunna njuta ordentligt av vårsolen ute och komma tillbaka till min träning. Vill bibehålla styrkan i kroppen. Som jag brukar säga nu kör vi vecka 10 jag är taggad och redo för vad denna vecka bär med sig. Hoppas du är med på tåget.

Kram Helena
Helena framifrån

Helenas viktresa med Slanka, Slanka Maxi, träning, Vecka 9 på Slanka Maxi

<-- 312065 -->