Sa-haller-du-vikten-i-pask

  • Planera in vilka dagar/måltider du ska unna dig något extra och gör medvetna val.
  • Se upp för småätandet! Många bäckar små blir lätt en stor sjö… Avstå t ex från de där extra ostskivorna som brukar slinka ner när man dukar av bordet . . .
  • Välj en mindre tallrik. Magen blir fortare mätt än ögat.
  • Ät med måtta och bli “lagom” mätt även vid påskbuffén. 
  • Ät långsamt och njut av varje tugga. Lägg ner besticken emellanåt.

 

  • Ät mer av grönsaker och frukt om du har svårt att bli mätt.
  • Äggrätter är bra mat
  • Undvik feta såser och vitt bröd
  • Drick inte dina kalorier – skippa alkohol och läsk/påskmust. Välj kolsyrat vatten som du smaksätter själv.

 

Varm smoothie med Choklad-banan

Slanka – din räddningsplanka
  • Dra ner på kaloriintaget halva dagen med hjälp av Slankas måltidsersättningar. 
  • Grunda gärna med en Slanka shake strax innan påskmiddagen, så minskar risken att överäta.

 

Lat_inte_godisskalar-sta-framma

Godis & påskägg
  • Undvik att låta överfulla godisskålar stå framme hela tiden.
  • Tänk 2 är mer än 0! Planera godiset i förväg – ta 2 praliner och njut ordentligt av dessa istället för att frossa.
  • Tips: istället för godis/choklad: skär upp bitar av Slankas Måltidsbit.
  • Att borsta tänderna eller ta en Slanka minttablett är ett bra knep när godissuget inte går att stilla.

Påskägget är den stora utmaningen. Ett normalstort påskskägg (ca 400 gram) kan innehålla runt 1600 kcal! Varför inte överraska med något oväntat i påskäggen istället, t ex olika sorters nötter och torkad frukt, presentkort, trisslotter, parfym, tvål, lipgloss etc.

 

Ror-pa-dig-i-pask

Glöm inte att röra på dig!

Påsk är inte bara en social högtid utan ger också möjlighet till mer motion (promenader, cykelturer etc) än i vardagen.
Planera gärna in dina fysiska aktiviteter i din kalender så de verkligen blir av.

 

Vill du också hålla vikten eller tappa extrakilon med Slanka, handla smidigt i webbshop.

 

gå ner i vikt, Håll vikten i Påsk, Hålla vikten

<-- 312595 -->