Hur du förbränner kalorier utan att träna - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Visst går det att bränna kalorier utan att träna

Tycker du att det är tråkigt att träna på gym eller vara ute och springa? Det finns flera andra sätt som också bränner kalorier. Här listar vi några pulshöjande aktiviteter där du förenar nytta med nöje:

Ägna dig åt trädgårdsarbete

Ta en rundtur i trädgården – din egen eller en väns trädgård. Klipp gräs, beskär häckar och buskar, rensa rabatter, kratta, bär jord eller kör skottkärra. Tvätta av och flytta ut utemöblerna i förrådet. Passa på att rensa förrådet samtidigt och kör skräp till tippen. Bränner massor av kalorier och du får fint runtomkring dig!

Gå och handla

Ta inte bilen utan ta med en rejäl ryggsäck och promenera till affären som ligger 5 km bort. Packa ned varorna i ryggsäcken. Den extra tyngden på hemvägen blir ett bra styrkepass för dina muskler. 

Storstäda hemmet i några timmar

Sätt gärna på bra up-tempomusik som inbjuder till rörelse eller lyssna på en spännande ljudbok. Skura, damma, putsa fönster, damsug, rensa i skåp och lådor, bädda rent. Piska mattor, stryk kläder och mangla. Resultatet blir ett bra träningspass – samtidigt som du får ett skinande rent hem. Du kommer känna dig så nöjd efteråt!

Lek med barnen

Aktivera dig genom att leka med dina barn – eller andras barn/barnbarn. Hoppa hopprep, spela bollspel, lek kurragömma, bygg en hinderbana eller lek kull!

Gå på vandring/promenad

Minska_stillasittandet_promenera

Ta med en kollega/kompis på en härlig vårpromenad istället för att ses och fika. Utmana varandra att hålla ett viss tempo och gå gärna i kuperad miljö, rör på armarna, skjut ifrån i steget och tänk på hållningen. Variera tempot och gå i snabbare intervaller 3 minuter och lite lugnare tempo 2 minuter – upprepa X antal gånger.

Möblera om och fixa hemma

Passa på att förändra i hemmet och ge det ett lyft. Möblera om i ett rum, flytta på bokhyllan, soffan, mattan, tavlorna, speglar och undersök nya möjligheter med boytan. Var kreativ och måla om i något rum. Du kommer garanterat få upp pulsen.

 

Alternativ träning

<-- 314231 -->