Very Low Calorie Diet


Hej Helena, Tack för att du vill ställa upp på en intervju om din viktresa med Slanka. Nu har du gått ner ca -35 kg sedan uppstarten i januari.
Hur hittade du Slanka VLCD och viktprogrammet Slanka Maxi?

Det är sedan länge tillbaka jag fick kännedom om Slanka. Tidigare provade jag ett annat VLCD märke men mådde inte bra under tiden jag använde dessa produkter. Jag var hungrig, svimmade och tappade håret, därför valde jag att sluta med det. Började söka efter andra alternativ och hittade Slanka och gillade det jag läste, Bland annat att smaken stod i centrum och att det var högsta produktkvalité.

Sedan anmälde jag mitt intresse för Slankas Nyhetsbrev men tog aldrig riktigt tag i viktnedgången då jag inte var redo för en livsstilsförändring. Jag beställde hem några provsmaker för att testa och gillade smakerna men tiden gick.
Vintern 2018 såg jag att Slanka sökte Viktutmanare som ville blogga om sin livsstilsresa. Jag skickade in en ansökan och kom med vilket jag är så glad för, Slanka är helt rätt för mig.


Varför bestämde du dig för just viktprogrammet Slanka Maxi?

Jag är en person som triggas och motiveras av snabba resultat, därav valde jag att köra på Slanka Maxi.
Då jag har gjort en viktresa med Slanka vet jag att just Maxi fungerar bra för mig. Motivationen man får av de snabba resultaten gör att jag vill fortsätta – är en anledning. Sedan smakar produkterna så gott!


Vad tycker du har varit fördelarna med att välja Maxi?

Fördelarna för mig är just de snabba resultaten, motivationen man får att vilja fortsätta är obeskrivlig. Samtidigt är du mätt, har energi och mår bra. Du får vidare i dig allt din kropp behöver och kan lägga fokus på motion, och mentalt arbete i stället för att behöva fokusera på att äta rätt och i rätt mängd.

Du känner hur sockersug och sug efter ”skräpmat” försvinner. Mitt hår och naglar  växer mycket snabbare och blir starkare med när jag går på Slanka Maxi vilket gör det tydligt att jag får i mig al näring jag behöver på ett lätt och gott sätt.

Skulle du säga att Maxi passar de flesta som lider av sin övervikt/extrakilon vill gå ner i vikt? 

Ja, det skulle jag verkligen, Maxi passar för alla överviktiga personer som är över 18 år, är fullt friska, inte ammar och har ett BMI över 25.

Det gäller framför allt bestämt att du har bestämt dig och är redo mentalt. Maxi kan vara ett sätt att komma igång med sin viktresa då de snabba resultaten är så motiverande och viktprogrammet enkelt.

Sedan är det viktigt att lyssna på kroppen och köra på så länge du mår bra. Jag har t ex haft lunginflammation under min Maxi-resa men hade då en diskussion med min läkare om det var okej eller inte att fortsatta.
Läkaren gav mig ok. Det är viktigt att om man av någon anledning behöver läkarkontakt att föra en öppen dialog.

Skulle du känna att Maxi inte är rätt för just dig finns det flera andra bra viktprogram att välja mellan.
Slanka Kombi, 5:2, Slanka 800 eller Slanka Balans ger alla fina resultat. Oavsett är samtliga viktprogram en investering i en bättre hälsa, ett rörligare och friskare liv.

Hur ser en typisk dag ut för dig på Maxi? Hur lägger du upp vilken tid du tar dina måltider?

På förmiddagen innan blir det vatten och  oftast någon kopp te. Jag har aldrig varit en frukost-människa så för mig passar det bäst att ta min första shake vid 12-tiden tillsammans med ett glas vatten.

På eftermiddagen fyller jag på med ännu mer vatten och kanske en kopp te. Vid 16-17 tar jag min andra shake tillsammans med ett glas vatten. Sedan beror kommande upplägg på vad jag ska göra under kvällen.

Ska jag träna intar jag shaken något tidigare så att energin hinner gå ut i kroppen innan träningen.
När jag har hundträning blir närmare kl.17 då jag tar min andra shake och vatten.
Slanka nr tre är ofta en varm soppa som jag äter kl. 20.

Om det är barnhelg tar jag Slanka Havremål till frukost när resterande familj äter frukost samt en stor kopp gott te,
Den andra shaken äter jag tillsammans när familjen har lunch. För att ha det så likt barnens rutiner som möjligt äter jag en varm soppa när de andra äter middag.

Hur klarar du helger och högtider på ditt viktprogram utan att göra avsteg?
Hur kan en vanlig helgdag med det lilla extra på Maxi se ut?

För mig är högtider och helger inte en extra utmaning. Jag har bestämt mig.
Nu vet jag vad jag vill och hälsovinsterna och känslan av att trivas med sig själv är så mycket mer värd – än de där godsakerna innebär. Jag håller fokus på min målbild och försöker vara noga med att ge mig själv icke matrelaterade belöningar, stora som små.

Men framför allt – du kan äta gott på Slanka Maxi. Allt handlar om vad du själv väljer att göra det till:

– Variera med olika kryddningar i soppor, shakes och puddingar.
– Gör glass av samtliga Slankas shakes i en glassmaskin.
– Ha kalorifria Sjögräsnudlar i sopporna.
– Vitlökspulver, paprikapulver är toppen att variera i varma soppor. Var noga med att det är sockerfria kryddor och att det inte heller färska kryddor om du väljer Maxi. Jag har t ex kryddat med saffran både i Kycklingsoppa och i Vanilj – supergott!

– Du kan ha chili, ingefära, kanel, kardemumma, sockerfri pepparkakskrydda m fl i Slankas shakes.
– Mixa shakerna i en blender/stavmixer med is för en fluffig milkshake eller dricka dem varma.
– Häll upp din Slanka i fina glas, muggar eller tallrikar så blir det också festligare eller mer som en riktig måltid.

 

Intervju med Helena, Mitt upplägg på Maxi, Slanka Maxi

<-- 314003 -->