Skapa en visionboard och visualisera dig ner i vikt! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Vision-board-tar-dig-narmare-din-malvikt

Ett bra sätt att komma närmare din målvikt är att visualisera det du vill uppnå. Se bara på elitidrottare! Det handlar om att omprogrammera och ersätta negativa tankar med positiva. Skapa också en visionboard som förstärker din målbild och motiverar dig även de dagar det känns jobbigt.

 

1. Visualisera dig ner i vikt

Du behöver avsätta c a 5-10 minuter varje dag.

Sätt dig själv i ett fullständigt avslappnat tillstånd. Försök spela upp en film i ditt inre där du visualiserar dig i själv i den situation när du nått din målvikt. Föreställ dig känslan av att vara i din nya smalare kroppsstorlek. Fokusera på känslan i kroppen och din glädje när du lyckats.

Visualisera alla positiva saker du nu kan åstadkomma med din nya vikt. Visualisera dig själv:

  • full av energi
  • när du äter god och hälsosam mat
  • när du är aktiv med bra kondition
  • när du väljer trappan istället för hissen
  • cykeln i stället för bilen
  • när du tackar nej till skräpmat och godis osv,

Ta med dig dessa bilder under dagen!

 

 

Skapa-en-vision-board

2. Skapa en visionboard

En målbild ska vara något som motiverar och engagerar just dig och som får dig att fortsätta även de dagar det känns jobbigt. Ett ytterligare bra verktyg till framgång är att skapa en visionboard (ett kollage).

Följ din magkänsla och låt kreativiteten flöda. Hela målet med visionboard är att du ska känna dig POSITIV.

Du behöver följande:

♥ Ett stort pappersark, korkbräda eller anslagstavla

♥ Limstift / häftstift, sax

♥ Hitta inspirerande bilder i tidskrifter eller printa från internet. Leta i fotoalbum efter bilder på dig själv i din drömform. Hitta gratulationskort.

♥ Hitta citat/ord som skapar glada tankar och motiverar dig.

♥ Använd gärna glitter, färgpennor, klistermärken, teckningar etc.

Vill du inte klippa och klistra går det självklart även att göra ett digitalt kollage som du skriver ut.

Din visionboard ska fokusera på hur du vill känna dig när du är framme vid din målvikt. Tänk på det när du väljer ut dina bilder och skriver texter/citat. Det viktiga är att du vågar drömma fritt och stort! Bli din egen kreatör!

Sätt upp ditt visionboard på ett ställe där du ser det ofta. Gör gärna flera i olika storlekar och sätt i flera rum. Skapa en vana att varje morgon ta en titt på ditt visionboard och även en liten funderare på vad du kan göra just idag för att komma närmare ditt mål.

Var kreativ & ha kul!

<-- 314009 -->