Tips på vägen! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Minska_stillasittandet_promenera

Kanske har du varit igång med ditt viktprogram några veckor – eller just börjat? Oavsett vilket, några goda råd längs vägen kan man aldrig få för många av. Här kommer några:

Var delaktig i en grupp

Visste du att chansen att lyckas gå ned i vikt är större om du tillhör en grupp!
Även om det bara är du och en vän – gör det att chansen att lyckas är mycket större. Var därför gärna aktiv med din viktresa här i gruppen – det hjälper och gynnar dig och din viktresa. Uppdatera hur det går och posta bilder när du går dina promenader eller gör din shake. Tillsammans inspirerar vi varandra.

Var öppen med dina planer om livsstilsförändring

När du bestämt dig för att börja med en diet – berätta  om dina planer för hela din omgivning och be om deras uppriktiga stöd. Töm sedan skafferiet på skräpmaten och sätt upp ett tydligt start och slutdatum.

Vikten av lustfyllda delmål

Skapa lustfyllda delmål och belöna dig själv när du uppnått ett mål. En bra belöning ska kännas åtråvärd och kittlande för dig. Det kan vara en allt från en ny frisyr, nytt klädesplagg i en mindre storlek eller en trevlig upplevelse. Sätt delmål ca vart 5:e kilo. Chansen att lyckas ta sig ända i mål ökar om du uppmuntrar dina goda insatser längs vägen.

Glöm inte vattnet!

Var noga med att dricka tillräckligt under ditt valda viktprogram. Ställ därför fram en karaff med vatten på bordet så påminner du dig om att dricka regelbundet under dagen. Många gånger misstar vi hunger för törst. Genom att dricka rikligt håller du också magen igång och hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter.

Inta en positiv inställning

Se möjligheterna och var kreativ under din viktresa. Att inta rätt inställning gör viktminskningen mycket enklare och roligare. Prova nya kaffe- och tesorter. Gör eget bubbelvatten. Prova nya kryddor/aromer i dina soppor och shakes. Gör Slanka-glass till helgen.

Motionera utomhus

Passa på att vara ute i naturen nu när dagarna blir ljusare och längre. Promenader är en utmärkt motionsform. Gå gärna i vackra omgivningar – det är bra för för både kropp och själ.

Träna dig på att njuta på rätt sätt

Träna dig på att aktivt njuta av annat än mat och dryck under din viktresa. Njut av ett spännande samtal, en god bok, vackra utsikter, massage, vårsolen eller doften av nymalet kaffe. Denna punkt är lika viktig under viktminskningen – som efteråt.

Välj mat och råvaror med omsorg

När du väljer att äta – välj råvaror med omsorg. Det är naturligtvis ett klokare val att välja lite färska räkor än chips/godis/skräpmat. Behandla inte dig själv som en soptunna. Endast det bästa är gott nog åt dig. Tänk gourmé istället för gourmand.

Snabbt upp på banan igen

Om du råkat ut för bakslag är det ingen fara. Snabbt upp på banan igen. Älta inte misstag utan lär av dem till nästa gång.

Synliggör din målbild

Häng fram ditt favoritplagg i rätt storlek – på en plats i hemmet som du ser ofta. Då påminner du dig om vart du är på väg.

Variera mera

Variation förhöjer. Var kreativ i din matlagning. Inte lagar du lax eller kyckling efter samma recept gång på gång? När du går på Kombi är det jättegott att lägga i grönsaker, svamp, örter, olika kryddor i sopporna. Bara din fantasi sätter begränsningarna. Du kan få en ny smak varje gång!

Vegetarisk-soppa-variation

 

<-- 313906 -->