Helena fortsätter viktresan Slanka Kombi - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Viktresan fortsätter nedåt

1:a veckan på Slanka Kombi

Hej alla Slanka vänner,

Jag har nu avslutat min första vecka på viktprogrammet Slanka Kombi. Det var faktiskt betydligt jobbigare än jag föreställt mig att börja äta “vanlig mat” igen efter att enbart ätit måltidsersättningar. Har känt mig tung och svullen och försökt undvika vågen.
Är mycket medveten att det är den mentala biten och att jag behöver jobba min inställning och bli uppmärksam på mina tankespöken. Jag har dock följt Slankas program enligt Upptrappningen – och det har gett resultat!

Så här ser mitt kostupplägg ut:

Jag började med att tillföra kring 100 gram kalkon eller kyckling de första dagarna, därefter tillsatte jag även stärkelsefattiga grönsaker och i helgen tog jag lite fettfri yoghurt som dressing till salladen.
Detta kombinerar jag med 3 Slanka per dag.

Jag har också gjort min första avstickare sedan nyår och åt en pinnglass från glassbilen som inte funnits sedan jag var barn. Det var visserligen gott men inte något som fortsatte att locka.

Har inte riktigt kommit in i rutinerna med att äta “vanlig mat” igen – men det kommer.

Såhär kan en matdag se ut på Kombi:

Jag brukar tar min första Slanka shake kring kl 12 som innan då jag körde Maxi. Vid kl 16.00-tiden blir det min andra Slanka shake, därefter 100 g kyckling och sallad,. Sedan vid kl 19, tar jag min sista Slanka shake som kvällsfika. Jag är övertygad att det ska snart bli rutin på även det här upplägget. 😊

Veckan har bestått av ett par gympass men mestadels promenader.

Jag fortsätter nedåt i vikt:

Den här veckan visar vågen -40,4 kg  så har ändå fortsatt att gå ner i vikt (-0,6 kg) – dock betydligt mindre men det spelar ingen roll det hade jag räknat med. Jag har dock märkt av att man dragit på sig mer vätska och känner mig lite svullen. Midjemåttet har ökat från 72 cm till 74 men jag litar på processen och vet att det kommer stabilisera sig.

Stor kram till er alla // Helena

Coachens kommentar:
Det är helt normalt att man kan känna sig lite svullen och/eller att magen krånglar när man går över till Kombi efter en Maxiperiod. Detta beror på att glykogendepåerna fylls på. Om du står still i vikt eller fortsätter gå ned i vikt under Upptrappningen/Kombi visar det att du har gjort rätt. I Helenas fall har hon gjort alla rätt.

Så Helena: forsätt precis i samma stil så kommer du nå slutmålet! Heja, heja och tack för din härliga inspiration och för att du delar med dig. Fantastiskt bra och starkt jobbat!

Varmt lycka till med fortsättningen och du ska vara så stolt över dig själv!
 // Coach Jeanette

slanka kombi, Upptrappningen

<-- 314550 -->