Nu är det perfekt tid att komma igång med promenader - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Morgonpromenad

Promenader – en enkel, skonsam och kul motionsform

Nu är vädret är varmare och dagarna längre är det en perfekt tid för att komma igång med promenader som motionsform. Promenaden är en ultimat träningsform och du kan enkelt anpassa tempo och avstånd efter din nivå. Andra positiva fördelar med denna rörelseform:

– Du kan gå i princip överallt.
– Planera in din runda det när det passar dig och ditt schema. På morgonen, under lunchen, eftermiddagen eller kvällen.
– Du får frisk luft och du ökar din fettförbränning.
– Passar utmärkt som motionsform om du valt viktprogrammet Slanka Maxi
– En säker och skonsam träningsform som passar dig som är träningsovan eller har lite fler oönskade extrakilon att bli av med.
-Skaderisken är minimal

Gör dina promenader ännu mer effektiva genom att bli medveten om din hållning. Tänk på att sträcka på dig och spänn magen. Tryck ifrån underlaget i steget och spänn baken. Pendla med armarna. Det kan göra stor skillnad!

En promenad behöver aldrig se likadan ut. Variera dina pass genom att köra intensivare intervaller då du under några minuter minuter ökar takten, efter 2 minuter kör du ditt normala promenadtempo, sedan några minuters snabbare tempo igen osv.
Om du ökar upp tempot får du en ökad efterförbränning och tränar både din kondition och din muskelmassa.

Hur mycket ska jag promenera?

10.000 steg per dag är en bra riktlinje – varav 3000 steg ska vara högintensiva om du vill ha mer effekt. Du kan också använda stavar, viktväst eller viktmanchetter för att ytterligare öka träningseffekten. Om du inte har denna typ promenadredskap – kan du istället välja att promenera i tuffa miljöer, som backar eller tuffare terräng för att öka träningseffekten på kondition och muskler. Ett annat tips är att packa en ryggsäck med lite tyngd och bära runt på.

Variera promenaderna ytterligare:

–  Ta med en kompis och utmana varandra under promenadpassen. Gå snabbare i intervaller eller i uppförsbackarna. Sikta på ett tempo när ni blir lite andfådda när ni talar med varandra.

-Försök promenera minst 30 minuter varje dag – men en liten runda är bättre än ingenting. Oftast är det svåraste att komma ut genom dörren. När du väl är ute så blir promenaden ofta längre än du först planerat.

-Förena nytta med nöje. Lyssna på en ljudbok, radio, poddavsnitt eller skapa olika låtlistor med musik du gillar och blir glad av. Vips har du gått många steg av bara farten.

– Välj dina promenadstråk med omsorg. Det är roligare att gå i vackra miljöer än vid en bullrig motorled. Prova också att gå din runda motsols, då får du en ny upplevelse och intryck.

<-- 314517 -->