Lär dig mäta ditt midjemått på ett korrekt sätt - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Lär dig mäta ditt midjemått på ett korrekt sätt

Håll koll på ditt midjemått

Många gör fel när de ska mäta sitt midjemått och får därför en felaktig bild om man ligger i riskzonen för hjärt- och kärlsjukdomar. Att ta ett midjemått är ett bra sätt att kontrollera att man inte har för mycket fett runt magen vilket inte anses vara hälsosamt. Du kan fortfarande ha ett normalt BMI men ändå ha ett för stort midjemått.
Tidigare sade man att man ska mäta vid det smalaste partiet vid midjan – men det är felaktigt. För ett korrekt taget midjemått skall du mäta efter utandning, rakt horisontellt över naveln.

För kvinnor är det optimala att ha ett midjemått runt 80 cm, inte över 88 cm. För män är det hälsosamt att ha ett midjemått runt 95 cm och inte att överskrida 102 cm – för då ökar risk för hjärt- och kärlsjukdomar markant.

Ligger du i riskzonen?

Med Slankas lågkalorimat kommer du snabbt igång med din viktminskning och de snabba resultaten ger en sann kick för motivationen. Principen är enkel, ju fler måltider du byter ut mot Slankas måltidsersättningar, desto snabbare går du ner i vikt. En portion Slanka innehåller endast 170 kcal men är fulladdad med all den näring din kropp behöver. Slanka finns i många goda smaker som passar alla, shakes, soppor, pudding, Havremål och måltidsbitar.

Här hittar du Slanka webbshop.

 

Ligger du i riskzonen?

BMI, Hälsorisk, Midjemått, övervikt, Slanka VLCD

<-- 316835 -->