Baka Slankas rör-ihop bröd utan mjöl och socker - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet


Har du svårt att avstå från bröd till frukost?

Tänk i så fall på att många populära brödsorter från storbagerierna är rena sockerfällor. Sockret tillsätts i regel i form av sirap. Vitt, siktat vetemjöl är en annan bov i många brödsorter och ger näringsfattiga kalorier. Det gör att ditt blodsocker åker berg och dalbana och du blir hungrig snabbt.

Slankas frukostbröd är helt utan mjöl och socker och dessutom ett enkelt rör-ihop-bröd som du bakar på nolltid. Supergott att rosta! Basen är Slankas kalorisnåla Havremål.

INGREDIENSER:
1 påse Havremål
1 dl Kesella + 1 dl Grekisk yoghurt
1 dl rågkross
2 msk linfrö + 2 tsk psylliumfrö
1 tsk brödkrydda (anis och fänkål)
1 tsk bakpulver
1/2-3/4 tsk salt
2 msk kokosolja
Ev lingon

SÅ HÄR GÖR DU:
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan övriga. Låt degen vila 15 min. Smörj och bröa en avlång form (10×24 cm) med kokosolja. Skeda ner smeten i formen och strö ev över pinjenötter/fröer. För variation tillsätt lingon i smeten. För högre limpa gör dubbel sats. Grädda i ugn 225 grader, 30-35 min. Låt svalna innan den stjälps upp. Skär när den kallnat. Går att frysa.

*Ej Maxi

 

havremål, Mjöl och sockerfritt bröd, Slanka frukosttips, Slanka Hacremål, socker- och glutenfritt bröd

<-- 317440 -->