Very Low Calorie Diet

Hälsovinster

Kom ihåg att vågen bara visar en siffra. Vinsterna är så många fler! 

Med en lättare kropp och en aktiv och hälsosam livsstil kommer ditt liv att förändras på många plan. Tänk dig ett liv med större frihet utan fysiska och mentala hinder. För varje steg du tar ökar din motivation. Säkerligen kommer det dagar med känslor av misströstan och tankar på att ge upp. Sopa kvickt undan dessa! Håll i – håll ut! Ge inte upp! Här är några av alla hälsovinster du kan se fram emot:

 

1. Motgångar känns inte lika tuffa

Du kommer snabbt in i nya rutiner som gör att du känner dig mer nöjd med dig själv – och som gör att du får mer kraft att stå emot motgångar.

Klara-motgangar-battre

2. Mer energi

För varje steg du tar dig framåt kommer din motivation att öka, Framstegen gör dig gladare och ger dig ny energi. En sundare kost håller dessutom din blodsockernivå jämnare över dagen, vilket i sin tur gör att din energi fördelas bättre. Ditt blodsocker och din energi åker inte berg- och dalbana mellan dina måltider.

Mer_energi

3. Lättare att klara vardagssysslorna

Du orkar så mycket mer. Du blir mindre andfådd, tar trapporna lättare och oftare, springer efter barnen och så mycket, mycket mer.

Orka-springa-efter-barnen

4. Mindre ont

För varje kilo du tappar så minskar trycket på exempelvis rygg, knän, höfter och fotleder. Du mår bättre!

Mindre-ont-i-leder

5. Minskad risk att utveckla sjukdomar

När du går ner i vikt minskar blodfett, blodsocker och blodtryck. Har du kraftig övervikt/fetma så gör din viktminskning och övergång till sundare livsstil att risken att utveckla t ex typ 2-diabetes och hjärt- kärlsjukdomar minskar. Dina chanser till ett längre liv ökar. .

friskare-liv

6. Sötsuget minskar

Det går förvånansvärt fort att komma över det värsta sötsuget. För varje gång du tackar nej känns det lättare och mer självklart.

Sotsuget-minskar

7. Du mår bättre

Du känner alltmer självförtroende. Du känner dig lugnare och får mer i kontroll och balans i livet.

Du_mar_battre

8. Kläderna sitter bättre

Strunta i vågen. Midjemåttet minskar. Känner du att jeansen sitter lösare vet du att du är på rätt väg.

Kladerna-sitter-battre

9. Du får bättre sömn

Det finns flera studier som visar på samband för sömnstörningar vid övervikt och fetma. Med din viktminskning och ökad rörelse/motion kommer du uppleva att din sömn blir bättre. Och genom att sova bättre motverkar du övervikt.

Du_sover_battre

<-- 317302 -->