Planering - ligg steget före - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Ligg steget före . . .

För att lyckas med din nya lättare livsstil är det bra att “ligga steget före”. Planering kan hjälpa dig ta kontroll över din viktnedgång och dessutom göra vardagspusslet mycket enklare. Förberedelser kan vara helt avgörande för att du ska ta dig i mål. Då blir det inte bara “som det blir” utan du har en tydlig plan. Dålig planering kan många gånger sätta käppar i hjulet för din viktnedgång.

1. Gör ett veckoschema och se över ditt Slanka-skafferi

På Slanka MAXI behöver du inte fundera över vad du ska laga för mat och inte heller skriva krångliga inköpslistor. Du äter dina 3 Slanka-måltider. That’s it!  Du slipper dessutom jobbig disk och får mer tid över att ta hand om dig själv. Så härligt!

Det du dock behöver tänka på är planera inköpen så du inte plötsligt på fredagseftermiddagen upptäcker att dina Slanka-måltider inte räcker veckan som följer. Se över ditt Slanka-skafferi med jämna mellanrum! Ta för vana att alltid reservmåltider hemma ifall inköpsplaneringen brister. Ha även gärna några Slanka-påsar + shaker i väskan/ryggsäcken och på jobbet ifall du skulle glömma att ta med.

Har du familj att tänka på eller valt Slanka 5:2, 800 eller Kombi så är situationen självklart lite annorlunda.
Se till att göra en lista över veckans alla måltider. Gör även en inköpslista som hjälper dig att göra ett stort veckoinköp. På så sätt undviker du att utsätta dig för frestelser vid spontana butiksbesök. Du minskar dessutom risken för panikköp.

Det kan hända saker som ställer till problem under MAXI – möten/konferenser på jobbet, fester, födelsedagar och andra tillställningar. Med veckoplanering ligger du steget före och kan undvika att hamna i stressfulla situationer där du känner att du måste göra avkall på ditt viktprogram.

Söndagar är en utmärkt “planeringsdag”. Du kommer spara tid, energi och pengar!
Förbered gärna nästa dag kvällen innan – stryk, häng fram kläder etc – så blir inte din dag så stressig.

2. Sätt ihop ett tränings-/promenadschema

Att ligga steget före gäller även för veckans fritidsaktiviteter. Planera och lägg in aktiviteten i din kalender så den verkligen blir av och passar in i ditt matschema. Ladda gärna ner någon träningsapp eller stegräknare på din mobil. Förbered tränings-/promenadkläder och skor osv.

 

3. Ha en reservplan

Ibland händer saker du inte kan förutse och som gör att veckan inte blir som du tänkt dig. Kanske missar du din promenad eller så blir du bjuden på lunch och har svårt att tacka nej. Det gör ingenting – upp på banan igen! Försök dock alltid ha en plan i reserv. Gå upp en timme tidigare och promenera eller gör det på lunchen. Om du av någon anledning måste skippa din Slanka-måltid, så välj något sunt, t ex en sallad utan fet dressing, fisk/kyckling etc.

<-- 317369 -->