Vanliga frågor när du väljer Slanka Maxi - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Kan jag gå på Slanka Maxi måndag till fredag och äta lite extra på helgen?

Så fort du stoppar något mer i munnen utöver dina tre Slanka-måltider går du ur ketonfasen. Hungerkänslorna kommer. Du gör det jobbigare för dig själv. Det tar upp till tre dagar att komma in i ketonfasen igen.

Varför är Slanka Maxi så bra?

Du bryter dina ovanor. Du får chansen till en snabb viktminskning och du får kicken att fortsätta. Det kan vara värt några fjuttiga veckor av ditt liv att bli av med flera extrakilon och få en annan attityd till din mathållning. Viktminskning innebär att vi ändrar våra matvanor. Livet ut. Se det som början på ditt nya, lätta sätt att äta och leva.

Jag har bestämt mig för Slanka Maxi och vill tugga på något. Vad ska jag välja?

Du kan inte välja någon mat när du väljer Slanka Maxi. Det enda du kan ta är 2 -3 räkor eller motsvarande mängd kött/fågel – Obs! tillfälligt. Fisk/skaldjur/fågel/kött innehåller inga kolhydrater. Och i en så här liten mängd kan du ligga kvar i ketonfas. Lakritsrotpinnar kan du tugga på. Det känns skönt för tänderna, men är inget du sväljer utan spottar ut resterna.

Kan jag äta Slanka måltidsbit när jag valt Slanka Maxi?

Nej. Slanka Måltidsbit innehåller för mycket kolhydrater och du kommer inte in i ketonfas.

Bör man ha uppehåll och äta vanlig mat efter en viss tid med Slanka Maxi?

Nej. Efter Slanka Maxi rekommenderar vi att du första dagen lägger till 100 g fisk/skaldjur/fågel/kött, andra dagen ökar du på med lite grönsaker, gärna förvällda. Därefter går du över till att fortsätta äta 3 Slanka-måltider och lägger till en måltid samt eventuellt ett litet mellanmål, dagsintag totalt ca 1.000 kcal.

Hur trappar jag bäst upp efteråt?

Det är viktigt att trappa upp efter Slanka Maxi enligt våra anvisningar. Vi rekommenderar att du första dagen lägger till 100 g fisk/skaldjur/fågel/kött och andra dagen ökar du på med lite grönsaker. Därefter går du över till att fortsätta äta tre Slanka-måltider och lägger till en måltid samt eventuellt ett litet mellanmål, dagsintag totalt ca 1.000 kcal.

Du äter dina tre Slanka-måltider för att vara säker på att det är fettet som förbränns och inte muskelmassan och att du får i dig all näring kroppen behöver. Du gör det enkelt för dig och du kan välja enbart proteiner (kött, fågel, fisk eller skaldjur) på ditt tillägg för att nå maximal effekt för din viktminskning.

Trappar du inte upp så här är risken stor att du går upp flera kilon på en gång. Det är bl a vattnet som kommer tillbaka och det är inte roligt att ställa sig på vågen och ha gått upp flera kilon.
Så här kan du göra tills du nått din trivselvikt. Därefter ersätter du valfritt antal måltider med Slanka och kombinerar med tallriksmodellen under en tid. För att säkra näringsbalansen bör du äta totalt ca 1200 kcal/dag. För att hålla vikten och förebygga övervikt rekommenderar vi att du låter Slanka-måltiderna bli ett naturligt inslag i din mathållning och byter ut 5-10 måltider/mellanmål per vecka med Slanka. Ät enligt tallriksmodellen.

Ungefär hur mycket extra kolhydrater kan jag ta extra under Slanka Maxi?

Inga.

Ungefär hur mycket extra protein kan jag ta under Slanka Maxi viktprogram?

Helst inga.

Kan jag tugga sockerfria tuggummi eller äta sockerfria tabletter under Slanka Maxi?

Nej. De innehåller både kalorier och kolhydrater. Du riskerar att inte komma in i ketonfas. Xylitol utvinns från björksocker, som är en kolhydrat. Borsta tänderna ofta. Vi rekommenderar Slankas Minttabletter (sötade med stevia) som ger dig en fräsch andedräkt. De flesta kan använda dessa under Slanka Maxi utan att bryta ketosen. Munskölj SB12 fungerar bra.

Jag ska på fest på lördag. Hur ska jag göra?

Så trevligt! Det är bara du själv som kan avgöra om du vill fortsätta med Slanka Maxi. Vill du vara med på festen och äta och dricka föreslår vi att du äter mer av fisk, kött och skaldjur än något annat och är mycket försiktig med alkohol. Ingenting farligt händer. Du går ur ketonfasen och kan känna dig mer hungrig. Låt bli att väga dig (vattnet kommer tillbaka och du kan gå upp ca 2 kg). Njut av maten och festen och bestäm dig för att gå tillbaka till Slanka Maxi så snart du kan. Byt spår helt enkelt.

Jag var på fest i torsdags och åt bara lite och drack ett glas vin. Har jag förstört allt nu?

Inte alls. Du förstör ingenting. Du går bara ur ketonfasen och kan känna dig mer hungrig. Du kan märka på vågen att den sticker iväg upp eftersom vattnet kommer tillbaka i kroppen så fort du äter något utöver dina 3 Slanka-måltider. Ingenting farligt händer det är bara takten på viktminskningen som ändras. Vill du gå tillbaka till Slanka Maxi fortsätter du som du gjorde tidigare. Det kommer att ta 2-3 dagar innan du kommer in i ketonfasen igen och vattnet åter försvinner från reservlagren. Ett råd: väg dig inte oftare än en gång i veckan, samma dag och samma tidpunkt.

Kan jag träna under Slanka Maxi?

Träning kan delas in i låg- respektive högintensiv träning: Låg = hjärtat ansträngs en del, men endast under korta intervaller. Exempel när du styrketränar, spelar tennis, promenerar m m. Lågintensiv träning kan i stort sett alla utföra på Slanka Maxi. Det är mer kroppshyddan som avgör. Ökat vätskeintag är viktigt. Hög = hjärtat ansträngs mer frekvent: Exempel vid spinning, aerobic, hård löpning m m. Högintensiv träning är mer känsligt. Vid spinning etc bör man ta en extra Slanka-måltid och dela upp och äta en halv måltid minst 30 minuter innan träning och resterande halva efter träningen för återhämtning. Välj det av våra viktprogram som passar just dig.

Hur snabbt efter förlossningen kan jag gå på Slanka Maxi?

Efter en förlossning måste kroppen återhämta sig under tre månader innan man börjar på Slanka Maxi. Om du ammar ska du också vänta tills den perioden är över.

Kan jag dricka Cola Light eller liknande när jag äter Slanka Maxi?

Ja, det går bra. Vanligt vatten är det bästa. Drick inte Cola Light slentrianmässigt. Tänk på att du ändrar ditt beteende – du ska t ex få längta efter det.

Frågor och svar på Slanka Maxi, puddingar, shakes, Slanka Maxi, soppor, vlcd

<-- 317326 -->