Mindfulness till morgonkaffet - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Mindfulness-till-morgonkaffet

Mindfulness till morgonkaffet

Stress är inte bra varken för sömnen eller vikten. Kroppens stresshormoner ökar och gör att kroppen samlar på sig fett – speciellt runt magen. Stress i lagom portion är inte farligt. Blir det för mycket finns det bra sätt att hantera stressen på. Att få en bra start på dagen är viktigt. Det handlar inte bara om vad du äter till frukost. Det är minst lika viktigt hur du äter. Med medveten närvaro – mindfulness – sänker du enkelt din stressnivå. Allt du behöver göra är att rikta din koncentration på det du gör i stunden.

Så här kan en enkel övning se ut:

  1. Ta din ditt morgonkaffe eller din Slanka-shake och sätt dig i lugn och ro
  2. Fokusera på ditt kaffe/din shake, lukta och beskriv doften tyst för dig själv
  3. Hur känns koppen/glaset i handen?
  4. Ta en klunk och beskriv alla aromer. Vad smakar det?
  5. När du sväljer, följ kaffets/shakens väg ner genom strupen. Hur känns det?
<-- 318445 -->