Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Bakas utan mjöl och socker. 100% näring.
Ingredienser
4 påsar Havremål (Äppelgröt)
3 dl vatten
3 ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk fiberhusk
2 krm salt (kan uteslutas)
3-4 tsk kokosolja (flytande)
1-2 tsk pepparkakskrydda
Topping:
150 g creme fraiche light 15%
150 g ädelost (på tub)
granatäpplekärnor
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt övriga och rör till en smet.
Låt svälla 15 min. Häll upp i muffinsformar.
Grädda i 175 grader, ca 20 min. Låt svalna.
Rör ihop toppingen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med granatäpple.
Slanka muffis kan frysas utan topping.
Orientalisk Vanilj shake
Alt 1: Kanel, kardemumma och ingefära
Vanilj shake (Citrus shake går också bra)
2 urkärnade dadlar (av bra kvalitet)
Kanel
Kardemumma
Ingefära
Gör så här:
Tillaga din Slanka Vanilj alt Citrus tillsammans med kanel, kardemumma och ingefära. Det går också bra med sockerfri färdig pepparkaksmix. Mixa gärna i en elektrisk blender. Servera i ett snyggt glas.
Alt 2: Saffran och pistagenötter
Vanilj shake
1 knivsudd saffran
Topping: hackade pistagenötter
Gör så här:
Tillred din Vanilj shake. Blanda saffran med aningens varmt vatten och blanda sedan i din shake. Rör om ordentligt med en sked. Toppa med hackade pistagenötter. Saffran är en julig krydda som ger en spännande adventsdryck. Servera den gärna varm – då kommer saffranssmaken fram bäst.