Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Bakas utan mjöl och socker. 100% näring.
Ingredienser
4 påsar Havremål (Äppelgröt)
3 dl vatten
3 ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk fiberhusk
2 krm salt (kan uteslutas)
3-4 tsk kokosolja (flytande)
1-2 tsk pepparkakskrydda
Topping:
150 g creme fraiche light 15%
150 g ädelost (på tub)
granatäpplekärnor
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt övriga och rör till en smet.
Låt svälla 15 min. Häll upp i muffinsformar.
Grädda i 175 grader, ca 20 min. Låt svalna.
Rör ihop toppingen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med granatäpple.
Slanka muffis kan frysas utan topping.
Orientalisk Vanilj shake
Alt 1: Kanel, kardemumma och ingefära
Vanilj shake (Citrus shake går också bra)
2 urkärnade dadlar (av bra kvalitet)
Kanel
Kardemumma
Ingefära
Gör så här:
Tillaga din Slanka Vanilj alt Citrus tillsammans med kanel, kardemumma och ingefära. Det går också bra med sockerfri färdig pepparkaksmix. Mixa gärna i en elektrisk blender. Servera i ett snyggt glas.
Alt 2: Saffran och pistagenötter
Vanilj shake
1 knivsudd saffran
Topping: hackade pistagenötter
Gör så här:
Tillred din Vanilj shake. Blanda saffran med aningens varmt vatten och blanda sedan i din shake. Rör om ordentligt med en sked. Toppa med hackade pistagenötter. Saffran är en julig krydda som ger en spännande adventsdryck. Servera den gärna varm – då kommer saffranssmaken fram bäst.
Fler tips för nyttigare julbak
Vill du unna dig lite av julens smakupplevelser och samtidigt göra det nyttigt så satsa på hälsosamma ingredienser som ger mycket näring och fibrer istället för tomma kalorier. Som alltid gäller det förstås att prioritera rätt, äta “lagom” portioner och balansera det totala intaget med Slanka shakes.🎅🏼