Min goda och kalorisnåla smalsallad - en räddare i nöden - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Slanka_800-Maria

Vecka 3 på Slanka 800

 

Efter två veckor med bra hälsosamma val är det härligt att vara på rätt spår. Jag känner mig glad och längtar faktiskt efter vecka 3. Min motivation är på topp. Midjan har minskat ytterligare -1 cm och när jag mäter mig runt stussen visar måttbandet hela minus -4 cm. Det är ett bra kvitto på att hela jag är på G.

 

Tryggt med komplett näringsintag på Slanka 800

Nu stundar fortsättning med Slanka 800. Alltså 800 kalorier per dag. För mig innebär det 3 Slanka måltider som bas kompletterat med grönsaker och protein på 300 kcal. Passar mig perfekt. Hackar gärna ner grönsaker i sopporna. Tänker att det kommer att ge mig möjlighet till oändlig variation under kommande veckor. Personligen tycker jag det är skönt att veta att näringsinnehållet är komplett på ett helt annat sätt än om jag bara kokar grönsaker i buljong.

Planering är A och O för en lyckad viktresa – skriv en inköpslista och håll dig till den

I går när jag handlade inför kommande vecka var det faktiskt bara grönsaker som följde hem från affären. En magisk färgmix som gör en glad. Hör bara: vitkål, grön savoykål, lök av alla de slag, orange morötter, grön brysselkål, röda tomater och paprika, vit blomkål och min favorit – skogsgrönt broccoliris. Tanken är att kombinera ugnsbakad, riven, kokt eller stekt valfri grönsak med något protein. Och det har jag faktiskt fixat tidigare. Olika sorter protein finns i mindre portioner färdigt i frysen. Lätt som en plätt att ta fram.

Jag har också gjort en stor laddning av det som många kallar ”Veckosallad”. Det finns säkert många recept, men såhär gjorde jag.

 

Marias smarta smalsallad

500 g Morötter,
1/2 – 1 Vitkålshuvud,
1 bit purjolök efter smak
1/2 dl valfri olja (oliv eller raps)
1/2 dl god vinäger
Salt, peppar
Valfria färska eller frysta örter
Salladskrydda

Gör såhär:

Riv alla grönsaker och sätt i en skål. Koka upp 1 dl vatten, 1/2 dl oliv-, raps- eller valfri olja, 1/2 dl valfri vinäger, salt, peppar efter smak och valfria örter eller någon salladskrydda du gillar. Slå den varma blandningen över de rivna grönsakerna. Rör om och låt svalna. Salladen kan förvaras i kylen – just det – en vecka! Men den brukar ta slut innan dess. Alldeles perfekt till lunchen och middagen, men också att njuta om suget sätter in.

Nu är jag redo för en ny vecka. Häng med!

 

Det du ser på tallriken på bilden är enligt tabellerna 220 kalorier. Veckosallad och ugnsstekt mager kalkon kryddad med peppar och spiskummin. 

 

#viktminskning, Blodockerdieten, Hälsa, Slanka 800, Slanka Challenge 800, Smalsallad, snabb viktnedgång, Veckosallad

<-- 324517 -->