Slankas bloggare Maria Äxter - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Maria tränar

Januari 2022 – nytt år och nya möjligheter

Känns verkligen som att jag står på toppen av ett berg och blickar ut över 12 nya fräscha månader. Jag har ända sedan slutet på förra året försökt samla mina tankar om hur jag vill att nästa år ska bli. Målet är solklart. Jag vill bli Slanka-re. Nästa -10 kilo ska bort, och jag ska matcha mina tre F. Förväntan, förändring och förundran.

Minns känslan då jag startade mitt eget förändringsarbete, november 2019. Då sökte jag till Slankas Viktutmaning 2020, och kom med. Hela fantastiska -18 kilo lämnade min kropp och jag mådde så bra hela perioden. Maximalt med näring, minimalt med kalorier. Jag upptäckte att långa pass, lågintensiv träning gav otroligt mycket för min förbränning. Både promenader, stavgång och cykling.

Snabb och bra frukost med Slanka

Kickstarten passade mig perfekt och sedan kunde jag successivt ta in mer och mer bra mat och hålla vikten. Jag har oftast tagit en Slanka-shake till frukost, för jag och frukost är inte bästa kompisar. Vill helt enkelt inte äta den tiden på dygnet, även om jag förstår att jag behöver bränsle för att hela min dag ska bli bra. En god dryck funkar.

När jag nu ser kommande 12 veckor framför mig är det en helt ny spelplan. Jag är ju igång. Jag är nöjd och så himla glad över mina varaktiga förändringar, men jag vill ju ta det ett snäpp till.

Mina målsättningar med Slanka Challenge 800

Jag vill fortfarande bli, vara och leva mitt bästa jag med fokus på långsiktig hälsa. Både fysiskt och känslomässigt. Jag är så redo för utmaningen, som det så klart innebär, att följa MIN linje mitt i allt brus som sker runt om.
Då, 2020 med Slankas Viktutmaning, gick det oförskämt lätt. Jag åt goda varma soppor, ibland förgyllda med hackade färska grönsaker och kryddor som ger lite sting. Jag satt med min Jordgubbsshake när arbetskollegorna åt något gott från bästa lunchrestaurangen, och det var okej. Min förändring innebär inte att andra behöver anpassa sig. Det är ju allt jag har tuggat i mig som har försatt mig i en tyngre position så att säga. Vi har alla olika kroppar och en del kan äta allt och det kan inte jag. Men idag rör jag på mig och skapar en bra ekvation av plus och minus. Njuter livets goda både på tallriken och i träningsväg.

Jag har under hela förra året ökat min aktivitet med 800% – minst. Nu varvar jag gång med jogging, crossfit, Zumba och styrketräning. Kort och gott. Jag gör det jag blir glad av. Blir spännande framöver. Mentalt har jag siktet inställt på känslan till påsk. Och jag minns känslan från 2020. Jag är förväntansfull. Nu kör vi!

 

<-- 323786 -->