När du inte får bukt med sötsuget - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
nar-inget-funkar

Försök att skjuta upp tröstätande så länge du kan. Ge dig själv beröm för varje minut du kan motarbeta känslan. Det finns studier som pekar på att en spontan känsla varar i 90 sekunder, efter det är det en känsla du väljer. I praktiken är det lite mer komplicerat men kan fungera för att medvetet bryta känslomönster.

Tänk dig in eller ur en känslan

Om du väljer att tänka dig längre in i känslan så förstärks den – om du väljer att tänka dig ur den så klingar den av. För varje gång du lyckas tänka dig ur den så se det som en liten seger. När du bryter den onda cirkeln så tar du kontroll över dina impulser.

Hitta en distraktion

Hitta gärna på något för att tänka dig ur känslan – drick en kopp varmt te, gå en rask promenad, dansa av dig till din favoritlåt, ring en god vän, ta en dusch, måla naglarna, dammsug lägenheten etc. Du kan också prova att bara vara kvar i känslan – försök att vänta ut den utan att agera.

Analyser och sätt ord på känslan

Att sluta döva sina känslor med mat innebär inte att man ska stänga av sina känslor. Om du trots allt sitter där i soffan med chokladkakan så stanna upp och känn efter: Fråga dig själv hur du mår innan du stoppar i dig chokladbiten: “Jag känner mig ledsen, arg!” Jag är så fruktansvärt missnöjd, besviken!” Försök resonera med dig själv eller ta hjälp av en vän/partner. Genom att analysera och sätta ord på känslan blir det lättare att fatta beslut hur du ska agera.

Ge-int-upp

Ge inte upp – strunta i återfallen!

Det hör till att få återfall då och då – lägg inte så stor vikt vid det. Upp på banan igen! Tänk långsiktigt! Med bra mat, motion och rätt tankar klarar du det! Slanka fungerar dessutom utmärkt som ditt stöd och din räddningsplanka. Ladda gärna upp ett litet förråd hemma så har du ett gott och kalorisnålt alternativ till sötsaker och skräpmat.

ApelsinMango-shake

<-- 324732 -->