Min nya bästa vän!  - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Kål i alla dess former

Du kanske redan är bekant med den? Den sammetsliknande kålen, i många olika gröna färger. Min nya bästa vän, savoykålen. Så god den är. Den kan förvällas, strimlas, hackas, skäras, fräsas i olivolja med lite vitlök, lök eller bara naturell. Himmelskt god.

Ibland tar jag de hela bladen, ångar dom några sekunder, lägger på grönsaker, en kalkonskiva och vips har jag den bästa grönsaksrullen med nästan minuskalorier. För oss som jagar sånt. Jag läste en gång att det tar mer energi för kroppen att smälta vissa födoämnen än energin de ger. Om det stämmer vet jag inte men det låter magiskt.

I lördags var savoykålen hjälten på menyn. Tunt strimlad, fräst i lite olivolja med timjan och lite salt lades den på tallrikar tillsammans med en bit renfilé och några droppar rödvinssås. En middag värd guld! I veckan tänker jag förgylla mina måltider med en ratatouille. Men det är en annan historia.

Byxor i en mindre storlek

Min färd mot -10 kg fortsätter sakta men säkert. Nu när jag har nått -8 kg och köpt nya byxor en storlek mindre är känslan fantastisk. När de sega dagarna kommer ska jag plocka fram känslan och bada i den inifrån och ut. Det är värt allt. Här ska njutas.

<-- 325658 -->