Very Low Calorie Diet

Tips-infor-MAXI

Trappa ner

Dra gärna ned på kolhydraterna dagen eller dagarna innan du sätter igång på Maxi. Det gör det lättare för dig att komma in i ketonfas. Välj t ex en sallad, omelett, soppa eller magert protein med grönsaker.


Motivation och målbilder

Häng gärna fram ett klädesplagg som du kanske siktar på att komma i igen. När du ser klädesplagget påminner du dig själv om vart du är på väg. Alternativt ha foton synliga från en tid då du trivdes med dig själv och din vikt.


Lite guldkant på dagarna

Investera gärna i några goda te och kaffesorter. Våga prova nya sorter som du inte tidigare provat.


Rensa i skafferiet

Ställ undan alternativt rensa skåp, kyl och skafferi från godis/kakor eller annat som kan trigga igång sug efter snabba kolhydrater.


Stöd från din omgivning

Informera din omgivning eller närmaste om din lättare livsstilsplan. Be om deras uppriktiga stöd.


Ge inte upp!

 

Om det går åt skogen någon dag så är det inte hela världen. Snabbt upp på banan igen! Vägen till en lättare livsstil är sällan spikrak. Det viktigaste är att du inte ger upp. Lär istället av tidigare erfarenheter då det inte gick som du önskade. Ha alltid en plan för situationer du vet kan vara svåra, t ex undvik att handla när du är trött eller hungrig.

<-- 317296 -->