Håll sommarformen utan ansträngning - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
Tips-for-sommarformen

Lata sommardagar. . .

Sommaren är underbar men alldeles för kort att slösa bort vid spisen. Ta dig istället tid att njuta av lata sommardagar. Din shake fixar du på några minuter och den blir extra god att avnjuta i solstolen om du mixar den med några isbitar och sommarens frukter och bär.

En god sallad med sommarens rika utbud av fräscha grönsaker går också lätt att svänga ihop. Lägg till en proteinkälla, t ex tärnad skinka, kycklingfilé, räkor, krabba eller tonfisk så håller du dig mätt längre. Skippa den feta majonäsdressingen och välj istället vinägrett eller pressad citron.

Ett annat tips på enkel och kalorisnål lunch är rostbiff och fransk potatissallad eller zucchinsallad (utan majonäs) som är både kalorisnålt och enkelt att göra.

Ta inte om!

När man serverar maten i skålar, på fat eller kastruller så blir det svårare för alla i familjen att äta med måtta. Lägg istället upp maten i förväg på varsin tallrik. När det är slut så vet alla det på förhand. Det är annars lätt att tappa kontrollen om man fyller på tallriken med lite mer sås, några extra potatisar osv.

Så här portionerar du upp maten på tallrikarna: 50% grönsaker, ungefär en knytnäve protein och sedan lite kolhydrater

Njut av varje tugga

På sommaren finns tid att njuta av maten i lugn och ro. Ät långsamt och tugga varje munsbit ordentligt. Du kommer inte att behöva äta lika mycket. Din kropp kommer att signalera “jag är mätt” till din hjärna.

Istället för heldåligt  – välj halvbra!

Det är inte allt lätt att få till en näringsriktig, kalorisnål och perfekt balanserad måltid. Men istället för att välja heldåligt så tänk halvbra. Strunt samma om det blir ett dåligt val ibland. Om du t ex äter stekt falukorv med barnen någon dag, så låt största delen av tallriken bestå av grönsaker. Är du t ex sugen på vitt rostat bröd någon gång ibland, så komplettera med en nyttig sallad brevid.

Drick inte dina kalorier!

Visste du att alkohol innehåller näst efter fett flest kalorier. Fett innehåller 9 kcal/gram, alkohol 7 kcal/ gram, protein och kolhydrater 4 kcal/gram. Ett glas kan lätt motsvara ett härligt grillspett + en läcker sallad med fettsnål dressing. Alkohol är inte bara kaloririk den försämrar ditt omdöme och gör att du lätt kan överäta av onyttig mat. Nöj dig därför med ETT glas av bästa vin (i första hand torrt) och njut.  Undvik även läsk och juicer. Istället för öl – drick kolsyrat vatten som du smaksätter själv med frukt, bär och färska örtkryddor.

Slanka-pa-dagen

Gör det enkelt!

 

  • Prioritera rätt och håll koll på ditt kaloriintag. Med Slanka på dagen håller du enkelt koll på ditt totala kaloriintag och kan unna dig lite av livets goda på kvällen.
  • Packa gärna med några Slanka-måltider + en plastshaker på flygresan eller ut på landet.

Och kom ihåg: om du faller för frestelser eller överäter någon gång ibland, så ha inte dåligt samvete. Ett litet felsteg betyder inte att du ska ge upp. Det viktiga är att du är snabb upp på banan igen.

Lycka till och ha en riktigt skön sommar!

<-- 327388 -->