Så bränner du mer fett! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
hybridbil

Din kropp fungerar som en hybridbil

Visste du att din kropp fungerar som en hybridbil? Precis som en hybridbil byter bränsle från bensin till el, kan du påverka vilken energikälla din kropp ska använda.

Din kropp använder två huvudsakliga energikällor: socker och fett. Om kroppen har tillgång till socker kommer den i första hand bränna glukos (socker). Glukos kommer från kolhydratrika livsmedel som bröd, potatis och pasta.

 

kolhydrater

Om du äter och småäter regelbundet hela dagen får din kropp en kontinuerlig tillförsel av glukos som ger drivkraft åt dina muskler. Eventuellt överskott (om du äter fler kalorier än du förbränner) lagras som fett. När du sänker ditt intag av kolhydrater upphör glukostillförseln tillfälligt. Din kropp måste då byta bränsle och tar då istället av ditt lagrade fett.

 

Brann-fett-ga-ner-i-vikt

Bränn fett – gå ner i vikt 

Genom att byta energikälla från glukos till fett kan du öka din ämnesomsättning och bränna mer fett. Det är med andra ord ett utmärkt sätt att gå ner i vikt.

Det metaboliska tillstånd som uppstår när din kropp inte har tillräckligt med glukos från kolhydrater kallas ketos. När din kropp hamnar i ketos omvandlas fett till ketonkroppar, som din kropp använder som bränsle. Det är just denna metabola omställning som sker när du går på Slanka MAXI och din kropp börjar producera ketonkroppar.

 

fett-som-bransle

Använda fett som bränsle och hamna i ketos

När vi begränsar vår konsumtion av kolhydrater och istället prioriterar hälsosamma fetter och protein, omvandlas kostfetter till ketonkroppar i levern och kan användas som bränsle. Så snart kroppen har använt dina lagrade kostfetter som bränsle börjar den sedan bryta ner kroppens fettdepåer för energi. Det är då din kropp hamnar i ketos och börjar bränna fett effektivt och det är då du går ner i vikt.

 

hjarnan-ketonkroppar

En annan fördel är att din hjärna fungerar mycket bra på ketonkroppar, bättre än på glukos. BDNF (Brain-derived neurotrophic factor) är ett protein som skapar nya hjärnceller och hjärncellsanslutningar. Ketoner stimulerar produktionen av BDNF, vilket stimulerar skapandet av nya hjärnceller.

 

 

 

Källa: Dr Michael Mosley – The fast 800

<-- 328583 -->