Så bränner du mer fett! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
hybridbil

Din kropp fungerar som en hybridbil

Visste du att din kropp fungerar som en hybridbil? Precis som en hybridbil byter bränsle från bensin till el, kan du påverka vilken energikälla din kropp ska använda.

Din kropp använder två huvudsakliga energikällor: socker och fett. Om kroppen har tillgång till socker kommer den i första hand bränna socker (glukos). Glukos kommer från kolhydratrika livsmedel som bröd, potatis och pasta.

 

kolhydrater

Om du äter och småäter regelbundet hela dagen får din kropp en kontinuerlig tillförsel av glukos som ger drivkraft åt dina muskler. Eventuellt överskott (om du äter fler kalorier än du förbränner) lagras som fett. När du sänker ditt intag av kolhydrater upphör glukostillförseln tillfälligt. Din kropp måste då byta bränsle och börjar då istället ta av ditt lagrade fett.

 

Brann-fett-ga-ner-i-vikt

Bränn fett – gå ner i vikt 

Genom att byta energikälla från glukos till fett kan du öka din ämnesomsättning och bränna mer fett. Det är med andra ord ett utmärkt sätt att gå ner i vikt.

Vad händer när vi begränsar vår konsumtion av kolhydrater och istället prioriterar hälsosamma fetter och protein? Kostfetter omvandlas till ketonkroppar i levern och kan användas som bränsle istället för glukos. Så snart kroppen har använt dina lagrade kostfetter som bränsle börjar den bryta ner kroppens fettdepåer för energi. Det är då din kropp hamnar i ketos och börjar bränna fett effektivt och det är då du går ner i vikt. Det metaboliska tillstånd kallas ketos. Det är just denna metabola omställning som sker när du går på Slanka MAXI.

 

hjarnan-ketonkroppar

Ketoner även positivt för hjärnan

En annan fördel förutom att du går ner i vikt är att din hjärna fungerar mycket bra på ketonkroppar – bättre än på glukos. BDNF (Brain-derived neurotrophic factor) är ett protein som skapar nya hjärnceller och hjärncellsanslutningar. Ketoner stimulerar produktionen av BDNF, vilket stimulerar skapandet av nya hjärnceller.

 

 

 

Källa: Dr Michael Mosley – The fast 800

<-- 328583 -->