Dagar kvar till jul . . . - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Dagar kvar till jul

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Ner-i-vikt-till-jul
Kanske drömmer du om att komma i festblåsan/kostymen till firmans julfest eller glöggminglet? Julen är en tid på året då vi vill må som bäst och gärna ha lite midjemarginal där vi kan stoppa julens godsaker. Det är fullt möjligt att gå ner en storlek eller mer på 60 dagar.

Sätt ett tidsbestämt mål

Steg ett är att sätta ett konkret, realistiskt och tidsbestämt mål. Och som alltid handlar viktminskning om att tänka och ändra vanor långsiktigt. Du vill komma i julklänningen eller kostymen men samtidigt vill du väl inte gå upp en klädstorlek efter nyår? Så fundera var du vill befinna dig viktmässigt i februari – alltså inte bara fram till jul.

Att redan nu börja tänka och planera för en sund och hälsosam livsstil efter jul och nyår hjälper dig att balansera och navigera rätt bland julens alla frestelser.

Starta tidigt

Att börja din viktminskning tidigt är ett av de bästa sätten att förbereda dig inför julen utan att behöva sätta för mycket press på dig själv. Och kom ihåg att ingen dag är bättre än någon annan att börja. Så varför inte köra igång idag?

Boosta din motivation

En kickstart på Slanka MAXI ger snabba resultat och det ger dig starten du behöver för att fortsätta kämpa. Efter 1-3 veckor kan sedan trappa upp till Slanka 800, Slanka KOMBI eller Slanka 5:2. Vill du köra hela sträckan i lite lugnare tempo så börjar du med 800, KOMBI eller 5:2 direkt.

En plan med veckomål hjälper dig att hålla dig på rätt spår.

Sätt gärna upp bilder på dig själv i din bästa form på kyldörren.

Häng fram festklänningen/kostymen så påminner du dig om målet.

Stöd från andra

Ensam är inte stark när det gäller att gå ner i vikt. Det är därför bra att gå ner i vikt tillsammans i en grupp. I vår slutna Facebook-grupp får du värdefull stöttning och pepp från andra i liknande situation. Dessutom får du  samtidigt som du får både tips och pepp från vår coach. Bli medlem – helt utan kostnad!

Det-här-klarar-jag-tankar

Positiva tankar som “det här klarar jag av” ger kraft att nå ett bra resultat i motsats till negativa tankar som påverkar ditt beteende negativt.
Hur du tänker är också viktigt när det någon gång går lite snett och du halkar av banan. Tänk inte varför-tankar” som t ex “varför händer detta mig?” “varför klarar jag inte detta?”. Det ger bara känslor av hjälplöshet och rådvillhet. Tänk istället “hur-tankar” som “hur kan jag ändra mitt beteende”. Det gör dig mer konstruktit och inriktad på att lösa problem.

Motverka sug och hungerkänslor

Att ha koll på vätskebalansen är viktigt under din viktminskning. Det är lätt att förväxla uttorkning med hunger, så att hålla vattenintaget uppe kan hjälpa till att dämpa sug och falska hungerkänslor.

Kom ihåg!

Tänk inte på allt du avstår utan på allt bra det kommer ge dig! Du är stark och du klarar det här! 

 

<-- 329094 -->