Helena och Alberts viktresa mot framtiden - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
Helenas och Alberts viktresa
Helena och maken Albert har båda gjort fantastiska viktresor. Kilona rasade! Ett problem som de inte är ensamma om är dock att gå upp i vikt för lätt och för snabbt. Styrkan är emellertid att Helena och Albert aldrig ger upp och att de stöttar varandra. Efter flera viktresor finns fortfarande motivationen och gnistan att lyckas med en livsstillsförändring för gott.

Hej!
Jag heter Albert. Är 36 år och gift med Helena. Varannan vecka bor mina 4 barn med oss. Vi har tre hundar som tar mycket av vår tid. Till sommaren siktar vi på att komma ut på tävlingsplanen med vår tik.

Jag jobbar som utesäljare vilket gör att jag ofta är på resande fot. Bilen är mitt kontor även om jag också har ett hemmakontor.

Kost och träning har alltid varit en stor del av mitt liv men med åren har familjen och hundarna fått ta en allt större plats.

Jag har problem med hjärtat och sedan två år tillbaka har jag pacemaker. Hälsan och livspusslet gör att jag inte kan eller vill avsätta samma tid för träning och kost. Detta har gjort att jag tappat lite av mitt fokus och framförallt haft svårt för att få till bra rutiner kring maten när jag är på resande fot. Antingen blir det något mindre bra att äta på macken eller så hoppar jag över frukost och lunch för att sedan äta mer än vad jag borde till middag.

Jag har nu bestämt mig för att ta tag i vikten tillsammans med Slanka och få till bra rutiner som hjälper mig att hålla vikten långsiktigt. Jag har ca -15 kg jag vill gå ner. Min plan är att köra på Slanka KOMBI vilket innebär 3 Slanka måltider + ett mål vanlig mat per dag med fokus på protein.

 

Helena_Abbe

Hej
Det är jag som är Alberts fru Helena. Jag är 36 år.

Nu är det dags att ta tag i vikten på nytt. Denna gång för gott! Det var flera hjärnspöken att ta sig förbi innan jag fattade beslutet. Detta blir min tredje Slanka-resa och jag har känt mig både misslyckad och värdelös över att inte klarat av att bibehålla min viktnedgång. När jag nu kollar tillbaka i backspegeln så inser jag att jag trodde att jag var tryggare i mina strategier än jag var.

Tankemönster är djupt rotade och tar betydligt längre tid att förändra än vad man tror. Jag har haft “lätt” för att gå ner med Slanka och någonstans så fanns tanken att jag fixar det där snabbt igen när vardagen, livspusslet och jobbstressen ordnat sig. Ja, livet tog helt enkelt vid och till slut var det inte bara några kilon att fixa utan betydligt mer. Det blev till slut övermäktigt att fixa.

Känslan av misslyckande och värdelöshet – att inte duga – växte i takt med att storleken på kläderna blev större och större. Jag kollade på bilder från min viktnedgång och blev så ledsen och besviken på mig själv. Som sagt jag är snabb på att trycka ner mig själv.

Jag har fått veta att jag har anlaget för att “lagra” vilket gör det alldeles för lätt att gå upp i vikt snabbt. Efter mycket tankar fram och tillbaka så landade jag i att jag inte är ensam om att behöva göra den här resan igen och jag är inte sämre för det. Jag behöver bara bättre strategier och befästa de nya tankemönstren bättre.

Nu när det alltså är dags att ta tag i vikten igen, var det självklart att vända mig till Slanka och ta hjälp av deras produkter och av coach Jeanette.

Jag vet att det har hjälpt mig förut att få den kickstart jag behöver och jag mår bra och är pigg under tiden. Ser fram emot en vår med mer energi. Och en stor bonus är att mitt hår växer så det knakar när jag går på Slanka.

Den här gången ser jag det som mitt “Slanka år.” Jag kommer påbörja min resa på Slanka MAXI för att sedan gå över till KOMBI och sen fortsätta måltidsplanera och göra Slanka till en del av vardagen.

När det är dags för att fasa ut Slanka kommer jag ta hjälp av min Slanka coach i samarbete med en dietist. Jag tänker även arbeta med mitt tankemönster med hjälp av KBT. Jag har även stöd från maken som kommer göra sin egna Slanka resa.

NU KÖR VI! HÄNG PÅ!

<-- 333752 -->