Very Low Calorie Diet

Kycklingsooppa

 

 

Planering är A och O

Gör en matsedel för hela veckan och planera dina inköp. Håll koll på erbjudanden/rabatter. Om du handlar mindre ofta minskar risken att du handlar sådant som inte saknas eller inte behövs. Du undviker dessutom dyra impulsköp.

 

Satsa på billiga och nyttiga råvaror

Att handla billigt behöver inte innebära att du tummar på att köpa näringsriktiga råvaror. Bönor, linser, ärtor, rotfrukter, kål, ägg och havregryn är bra och näringsrik mat. Handla frukt och grönsaker i säsong då de är godast och billigast. På vintern t ex brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot lök, morötter, palsternacka, potatis, rotselleri, rödbetor, rödkål och vitkål. På sommaren t ex gurka, zucchini, tomater, paprika, sparris, sockerärter, rädisor, kronärtskocka och färska bönor.
Frysta grönsaker och frukter/bär är bra alternativ – lika näringsrika som färska och oftast billigare.

 

Handla inte när magen kurrar

Planera dina inköp till tider då du inte är vrålhungrig. Om du handlar när magen kurrar så är det väldigt lätt hänt att det hamnar onödiga varor i korgen.

 

Ta vara på matrester

Det är inte alltid lätt att beräkna hur mycket det kommer gå åt vid en måltid. Får du matrester över så spara de i kylen eller frys in i portioner. Rester av kyckling, fisk, grönsaker etc är perfekt att lägga som tillbehör i din Slanka-soppa. Du får en ny soppa varje dag.

Håll koll på maten i frys och kylskåp – speciellt den som står längst in. Ofta håller maten sig även efter passerat bäst före-datum. Våga lita på dina sinnen – titta, lukta och smaka. Om du förvarar maten enligt anvisningen så blir den inte farlig för att datumet passerat.

<-- 334232 -->